Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Korene tanečného experimentu

Krátky opis
Dvojdňový formát KORENE TANEČNÉHO EXPERIMENTU obsahuje workshop, performatívnu prednášku a opäť na záver tanečný workshop.
Fotogaléria
Názov podujatia
Neskorý zber: Korene tanečného experimentu

Miesto konania / kraj
Prešov / Prešov

Termín konania
11.09.2023 - 12.09.2023

Popis projektu
Neskorý zber pripravil netradičný formát nie len pre tanečných nadšencov ale aj širokú verejnosť, ktorá má záujem sa dozvedieť niečo viac o experimentoch v modernom tanci.
Dvojdňový formát KORENE TANEČNÉHO EXPERIMENTU obsahuje workshop, performatívnu prednášku a opäť na záver tanečný workshop.
Termín performatívnej prednášky: 11. september 2023 o 14,00 hod.
Miesto: Artscéna, Súkromné konzervatórium v Prešove
Termín workshopov: 11. september 2023 o 10,00 hod.
12. september 2023 o 10,00 hod.
Performatívna prednáška sa venuje obdobiu post moderny v tanci, ktorá priniesla transformáciu vnímania tanca, jeho foriem a možností. Hnutie post-moderny prináša nový prístup k umeniu, reflektuje a inšpiruje sa každodennosťou. V centre záujmu stojí proces, akcia, otvorenosť a neurčenosť. Prináša každodennosť do umenia a umenie do každodenného života.
Experimenty a odvaha rušiť zažité konvencie súvisia so 60. rokmi 20. st. a hnutie malo viacero vodcovských osobností, ktoré ovplyvňovali a stále ovplyvňujú generácie tanečníkov, napr. Yvonne Rainer, Steve Paxton, David Gordon, Trisha Brown, Deborah Hay a ďalší.
Prednáška sa opiera o východiská post moderného tanca a osobnosti, ktoré ho tvorili, a súčasne ponúka experiment v podobe performatívnej prednášky. Využíva priestor medzi prednáškou s autentickými video ukážkami, spolu s tanečnými ukážkami demonštrujúcimi princípy a vzťahy témy. Tanečné ukážky tancujú Anna Sedlačková a Daniel Raček spolu s vybranými študentmi, ktorí sa zúčastnia tematického workshopu a ako hosť Michaela Mihaľová.
Autori projektu Anna Sedlačková a Daniel Raček sú dlhoročnými tanečníkmi a pedagógmi súčasného tanca, s bohatými skúsenosťami v oblasti improvizácie, kontaktnej improvizácie a post moderných kompozičných postupov.

class="x11i5rnm xat24cr x1mh8g0r x1vvkbs xtlvy1s" style="margin: 0.5em 0px 0px; overflow-wrap: break-word; font-family: " segoe="" ui="" historic",="" "segoe="" ui",="" helvetica,="" arial,="" sans-serif;="" color:="" rgb(5,="" 5,="" 5);="" font-size:="" 15px;"="">Korene tanečného experimentu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Ďalej podporili: priestor Špirála, Babyfit. 
Názov prímateľa
Neskorý zber

Celkový rozpočet:
6 350,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €