Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Vzdelávacie a komunitné akcie

Krátky opis
Cestovateľská prednáška Milana Regeca o magickej ostrovnej krajine v Letnej čitárni Medická záhrada v Bratislave.
Fotogaléria
Názov podujatia
Indonézska rozprávka

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
30.08.2023

Popis projektu
Každá krajina a každá kultúra je plná mýtov, príbehov a povestí — rozprávok, ktoré ju formujú do jej jedinečnej podoby. Niekde sú kultúrnym odkazom, zvláštnym zvykom, predstavením pre turistov. Ale sú aj miesta, kde sú tieto rozprávky stále živé, kde je každodenná realita pretkaná magickými chvíľami, momentmi, ktoré si ako bežní turisti často ani nevšimneme.
Skôr než národ, Indonézania sú jedna veľká rodina — veď miesto oslovenia pán používajú slovo „otec“, miesto pani „mama“ a všetci vaši rovesníci počúvajú na oslovenie „bracho“ či „sestra“. Pocit rodinného spoločenstva spája silnejšie než 700 používaných jazykov, 300 etnických skupín a 250 rôznych foriem náboženstva — no to najčarovnejšie je, že spolu s nákazlivým úsmevom, ktorý len zriedka mizne z tváre, toto spoločenstvo rýchlo zahrnie aj nás.
Indonézania sa málo starajú o to, čo bolo, no o to viac v sebe pestujú veci, ktoré sú živé. Každá legenda, každý mýtus, sa odrážajú v množstve rituálov, zvykov i v každodenných činnostiach — všetky príbehy sú fyzicky spojené so súčasným svetom, inak by prestali existovať. Chronologické vnímanie času stráca zmysel, tradičný kalendár nepozná letopočty a tak sa všetko deje teraz. Naša indonézska rozprávka sa nezačína slovami „Kde bolo, tam bolo“…, ale „Vitajte“!
Názov prímateľa
STAROMESTSKÁ KNIŽNICA

Celkový rozpočet:
5 700,00 €

Výška podpory:
5 100,00 €