Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Nenápadné svety slovenskej ilustrácie / solitéry

Krátky opis
Ivan Popovič... samozrejme, že ho poznáte! To je ten, čo vytvoril pre (svoj) animovaný seriál Hlavičkove rozprávky postavu maliara (tiež Hlavičku), ktorý priamo na obrazovke maľoval vílu Lomničku a vílu Slabejku! Svojimi rukatými-nohatými a najmä uchechtanými postavičkami ilustroval množstvo knižiek a časopisov pre deti, ale aj pre dospelých...
Fotogaléria
Názov podujatia
Ivan Popovič — Skaderuka-skadenoha

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
07.09.2023 - 30.11.2023

Popis projektu

Ivan Popovič... samozrejme, že ho poznáte! To je ten, čo vytvoril pre (svoj) animovaný seriál Hlavičkove rozprávky postavu maliara (tiež Hlavičku), ktorý priamo na obrazovke maľoval vílu Lomničku a vílu Slabejku! Vymyslel im tváre, obliekol ich do smiešnych šiat a rozpohyboval. Ich vety sa dodnes citujú v kamarátskych doťahovačkách – pamätáte sa? „Citrón je skutočne kyslý, ale zato v ňom žijú dobré vitamíny!“ Haha. Ale nielen to. Svojimi rukatými-nohatými a najmä uchechtanými postavičkami ilustroval množstvo knižiek pre deti – napríklad takých Panpulónov od Miroslava Válka, Kvet Alfabet od Ľubomíra Feldeka, Magdalénku a škriatkov od Libuše Friedovej a aj vlastné knihy pre dospelých ako Ezra, Utešiteľ žien a Žena cez palubu, alebo (e)PIGRAMY s Erikom Ondrejičkom.

Názov prímateľa
TOTO! – kultúrne ihrisko

Celkový rozpočet:
17 013,00 €

Výška podpory:
15 000,00 €