Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

SOBOTSKÝ JAZZTIVAL - 6. ročník

Krátky opis
6. ročník SOBOTSKÉHO JAZZTIVALU uzavrie vo štvrtok, 14. 9. o 19.00 hod. koncert speváčky Silvie Josifoskej s kapelou GERO BAND & Erich“BOBOŠ“Procházka. Silvia Josifoska patrí k najvýznamnejším a najoriginálnejším tváram bluesovej a jazzovej scény u nás.
Fotogaléria
Názov podujatia
Silvia Josifoska a GERO BAND & Erich“BOBOŠ“Procházka

Miesto konania / kraj
Rimavská Sobota / Rimavská Sobota

Termín konania
14.09.2023

Popis projektu

6. ročník SOBOTSKÉHO JAZZTIVALU uzavrie vo štvrtok, 14. 9. o 19.00 hod. koncert speváčky Silvie Josifoskej s kapelou GERO BAND & Erich“BOBOŠ“Procházka. Silvia Josifoska patrí k najvýznamnejším a najoriginálnejším tváram bluesovej a jazzovej scény u nás. Erich “Boboš” Procházka je koncertným hráčom a virtuózom v hre na ústnej harmonike. GERO band vystúpi v zložení: Gyorgy Mészáros / gitara, Tibor Borský / basgitara a Juraj Gergely / bicie. Vstupné: 10€, predaj vstupeniek v DK a online na www.kulturars.sk." target="_blank">http://www.kulturars.sk/">www.kulturars.sk.

Speváčka Silvia Josifoska patrí k bluesovej špičke na Slovensku. Svoju hudobnú kariéru odštartovala už v deväťdesiatych rokoch, kedy vstúpila na hudobnú scénu po prvýkrát a zaujala publikum veľmi zaujímavo zafarbeným hlasom a silným hudobným cítením.  Predstavila sa publiku na mnohých významných podujatiach na Slovensku, v Čechách, na festivaloch v Rakúsku, Taliansku i Poľsku. Hudba tejto stálice vychádza z bluesových koreňov, okorenených žánrami ako funk, soul či rock.  Silvia Josifoska je niekoľkonásobnou držiteľkou titulu Slovak Blues Top „Najlepšia bluesová speváčka“ na Slovensku. Vďaka jej nenapodobiteľnému hlasu a prejavu ju pozvali na spoluprácu pri nahrávaní svojich štúdiových projektoch mnohé hviezdy slovenskej aj zahraničnej scény. Za všetkých spomeňme Jara Filipa, Richarda Müllera, Jaromíra Nohavicu či Janka Ledeckého.

Erich “Boboš” Procházka je koncertným hráčom viac ako 20 rokov a ako virtuóz fúkacej harmoniky je aj vyhľadávaným štúdiovým hráčom. Svedčí o tom spolupráca na viac ako 100 žánrovo rôznorodých štúdiových projektoch štýlov blues, rock, pop, šansón, jazz ale aj metal. Patria medzi ne napríklad platne hudobných skupín a sólistov: Vidiek, Richard Müller, Peter Lipa, Pavol Hammel, Andrej Šeban, Hex, Janko Lehotský, Robo Grigorov, Jana Kocianová, Gabriel Jonáš, Fermata, Tublatanka, Szidi Tobias, Miro Noga, Peci Uherčík a veľa ďalších. Erich “Boboš” Procházka je najuznávanejším hráčom na ústnu harmoniku na území bývalého Československa. Vzbudzuje veľký rešpekt u najlepších ústnych harmonikárov Európy, ale aj renomovaných hudobných publicistov.

 

Projekt SOBOTSKÝ JAZZTIVAL z verejných zdrojov podporili Fond na podporu kultúry národnostných menšín, Fond na podporu umenia, SOZA a Sociálny a kultúrny fond SOZA a Hudobný fond. 

Názov prímateľa
Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota

Celkový rozpočet:
4 200,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €