Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Koža a kožušina - výstava a múzejno-pedagogické aktivity

Krátky opis
Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, presťahovalo výstavu Koža a kožušina–od úžitku k luxusu do priestorov Domu tradičnej kultúry Gemera /Betliarska 8, 048 01,RV/. Výstava bola presťahovaná z dôvodu realizácie stavebných prác v Galérii BM v Rožňave. Cieľom výstavy je prezentovanie materiálu kože a kožušiny v kontexte viacerých odborov, histórie regiónu a etnológie, spôsobu remeselného spracovania materiálu a prostredníctvom ukážky rôznych druhov výrobkov
Fotogaléria
Názov podujatia
Koža a kožušina – od úžitku k luxusu

Miesto konania / kraj
Rožňava / Rožňava

Termín konania
31.07.2023 - 22.09.2023

Popis projektu

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, informuje verejnosť, že výstavu Koža a kožušina – od úžitku k luxusu si môžu pozrieť od 31. júla 2023 v priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera na Betliarskej ulici 8. Výstava bola predčasne ukončená z dôvodu realizácie stavebných prác v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave.

Autorka výstavy a kurátorka etnografie, Mgr. Barbora Šumská, na tematiku kože a kožušiny nazerá z viacerých hľadísk, či už z pohľadu histórie regiónu a etnografie, alebo spôsobu remeselného spracovania materiálu. Návštevníci výstavy uvidia aj rôzne druhy výrobkov z kože a kožušiny a tak získajú celistvý pohľad na tému. Okrem iných zbierkových predmetov a nových akvizícií múzea je na výstave prezentovaná aj práca súčasných remeselníkov a výrobcov z regiónu a blízkeho okolia.

Túto výstavu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Košický samosprávny kraj.

Záujemcovia si výstavu môžu pozrieť v priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera počas pracovných dní od 9:00 do 15:00 hod. až do 22. septembra 2023.         

Názov prímateľa
Banícke múzeum v Rožňave

Celkový rozpočet:
9 670,00 €

Výška podpory:
8 000,00 €