Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Marusel - rodinný festival

Krátky opis
Jednou z nosných myšlienok festivalu je poukázať na kontrasty prežívanie detstva v minulosti a súčasnosti. Primárnym cieľom je vytvoriť priestor na kvalitne strávený čas pre rodiny s deťmi, ktorý bude naplnený zaujímavými a interaktívnymi aktivitami odkazujúcimi na TĽK. Program festivalu odkazuje na kontrast trávenia detstva v minulosti a v súčasnej dobe. Zámerom je iniciovať rodiny k aktivite a ponúknuť alternatívne formy trávenia času prostredníctvom kreatívnych foriem prameniacich z TĽK.
Fotogaléria
Názov podujatia
MARUSEL - RODINNÝ FESTIVAL

Miesto konania / kraj
Vranov nad Topľou / Vranov nad Topľou

Termín konania
02.09.2023

Popis projektu

Jediný festival svojho druhu v regióne/ kraji. Program festivalu odkazuje na kontrast trávenia detstva v minulosti a v súčasnej dobe. Zámerom je iniciovať rodiny k aktivite a ponúknuť alternatívne formy trávenia času prostredníctvom kreatívnych foriem prameniacich z TĽK. Konaním festivalu Marusel budujeme pozitívne vzťahy, priateľstvá a poskytujeme priestor na prezentáciu deťom pôsobiacich v DFS, ktoré veľké množstvo možností prezentácie a realizácie v regióne nemajú.
Aktivity určené deťom:
-školičky tanca:
Berúc do úvahy vekové zastúpenie sa zúčastnené deti učia ľudové tance tak, ako sa vyvinuli vo svojom prirodzenom prostredí.
-pastierske hry:
Pastierske hry zo Soblahova tak ako sa v minulosti hrávali deti na pasienku pri pasení husí, kôz a oviec a kráv
lektor: Jozef Ďuráči
-školičky spevu
dielne spevu pre deti ale aj rodičov
Martina Ťasková
-hudobné nástroje - prednáška o tradičných hudobných nástrojoch, výroba hud. nástrojov
Michal Smetanka
-remeselné dielne
remeselníci pôsobiaci v regióne pripravia dielne pre všetkých
-súťaže
rôznorodé súťaže a hry budú realizované pod taktovkou profesionálnych animátorov
-Drevené detstvo - Herná zóna s drevenými hračkami
-interaktívne divadlo
Roman Sorger a divadlo Haliganda. Divadlo Haliganda je jediné divadlo hrajúce pravidelne pre deti od pol roka do 4 rokov, pre deti od 4 do 12 rokov a pre dospelých. Rozprávkový automat - deti si vyberú z možných 5 rozprávok zo zbierok Dobšinského a Reussa - vyberú a divadelníci hneď hrajú, deti sa priamo zapájajú do hry, predstavenie je plné šialených kostýmov, prevlekov a rekvizít.
-prezentácia detských folklórnych súborov DFS LIPOVČEK, ĎATELINKA, CIFROŠKO, ONDALÍK a BYSTRANČEK

Názov prímateľa
Hornozemplínske osvetové stredisko vo Vranove nad Topľou

Celkový rozpočet:
3 890,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €