Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Poď z ulice do knižnice. VIII. ročník

Krátky opis
VIII. r. projektu si kladie za cieľ ďalšie prehĺbenie čitateľskej gramotnosti. Najmenším je venovaný cyklus Batoláriá v knižnici alebo čo sa v detstve naučíš. Predškolákom a školákom ponúkneme interaktívne dramatizácie kreatívne dielne a výstavu v cykle Poďme, deti, do divadla, výstavu výnimočných kníh, stretnutia detských čitateľov v Čitateľskom klube a letné tábory. Viacerými podujatiami si uctíme 100. výročie narodenia K. Bendovej ( výtvarná súťaž, výstava, prezentácie kníh a ďalšie).
Fotogaléria
Názov podujatia
mesačný program podujatí projektu-júl 2023

Miesto konania / kraj
Piešťany / Piešťany

Termín konania
01.07.2023 - 31.07.2023

Popis projektu

POĎ  Z ULICE DO KNIŽNICE VIII Júl 2023

pondelok 3. júla 2023 o 14.00 h Osem Jankových dobrodružstiev Literárno-výtvarný workshop na motívy knihy Kristy Bendovej Osmijanko spojený s komentovanou prehliadkou výstavy.

utorok 4. júla 2023 o 14.00 h Oblačná rozprávka a iné… Komentovaná prehliadka výstavy Kristy Bendovej spojená s tvorivým workshopom.

štvrtok 6. júla 2023 o 9.00 h Ako sa to všetko začalo Prezentácia knihy Kristy Bendovej Opice z našej police spojená s literárno-výtvarným workshopom.

o 10.00 h Cirkus hopsasa Komentovaná prehliadka výstavy Kristy Bendovej spojená s tvorivým workshopom.

piatok 7. júla 2023 o 16.00 h Hádanka Tvorivé čítanie z knihy Kristy Bendovej Kde bolo, tam nebolo.

utorok 11. júla 2023 o 13.30 h O usilovnom mývalovi Komentovaná prehliadka výstavy Kristy Bendovej spojená s tvorivým workshopom.

štvrtok 13. júla 2023 o 10.00 h Bola raz prvá trieda Divadelné predstavenie na motívy knihy Kristy Bendovej. Účinkuje divadlo TUŠ. Podujatie je určené pre verejnosť.

štvrtok 20. júla 2023 o 9.00 h Brumlíčkove rozprávky Literárno-výtvarný workshop na motívy tvorby spisovateľky Kristy Bendovej.

o 16.00 h Lesný škriatok Tvorivé čítanie z knihy Kataríny Kucinkiewiczovej Medená krajina spojené s workshopom.

piatok 28. júla.2023 o 9.15 h O načisto detskej krajine Literárno-výtvarný workshop na motívy tvorby Kristy Bendovej spojený s komentovanou prehliadkou výstavy.

o 10.00 h O sedemhlavej žirafe Inscenované čítanie a výtvarná dielňa s Lukášom Tandarom na motívy tvorby Kristy Bendovej. Podujatie v spolupráci s Osmijanko n.o. Hotel Park, Nábrežie Ivana Krasku 2

o 16.00 h Slnečnica Tvorivé čítanie z knihy Jozefa Moravčíka Jakubovca a Hedvigy Gutierrez s názvom Hojdali sa ježibaby.

VÝSTAVA 26. jún - 21. august 2023 Bola raz prvá trieda Výstava k storočnici Kristy Bendovej. Miesto konania podujatí: Mestská knižnica, Školská 19, 

Názov prímateľa
Mestská knižnica mesta Piešťany

Celkový rozpočet:
5 900,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €