Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Levočské babie leto medzinárodný hudobný festival - šestnásty ročník

Krátky opis
Hlavným cielom o.z. Levočské babie leto (LBL) je zorganizovať vysoko kvalitný, medzinárodný, každoročný hudobný festival v regione Spiš, ktorý sa bude konať v Levoči.
Fotogaléria
Názov podujatia
Levočské babie leto medzinárodný hudobný festival - šestnásty ročník

Miesto konania / kraj
Levoča / Levoča

Termín konania
16.09.2023 - 01.10.2023

Popis projektu

V Levoči sa počas 15 dní odohrá sedem koncertov (kongresová sála, divadlo, galéria) za cca. 150 poslucháčov / koncert. Aj verejná skúška pre študentov a školákov. Cieľom festivalu je obnoviť historické mesto Levoča ako kultúrne centrum Spiša a predĺžiť turistickú sezónu mesta. LBL poskytuje príležitosť predstaviť slovenských hudobníkov v zahraničí. Ponúka aj prepojenia na školy v regióne, ich propagácia so sociálnymi a školskými ekonomickými výhodami, ktoré z toho vyplývajú. Mesto Levoča nás podporuje tým, čo sa ponúka priestory a personál. Festival podporujú veľvyslanectvá výkonných umelcov a ďalšie organizácie. Sú patrónmi festivalu návštevníkov zo zahraničia. Dramaturgia LBL spája známu aj zabudnutú hudbu. Tento rok bude festival v podaní hudby Beethovena, Schuberta, Debussyho, Mahlera, Alkana,  a ďalších. Účinkujú:  Viedenské komorné symfonické kvinteto (Rakúsko), Jonathan Powell (Spojené kráľovstvo / Poľsko), Tomasz Kamieniak (PL) Philip Sheffield (Spojené kráľovstvo), Keterina Englichova (CZK) a ďalší. Jeho súčasťou bude predstavenie "Winterreise" Schuberta.Sedem koncertov – spolu okolo 1000 divákov. Pre študentov bude otvorená skúška koncertu Tomasza Kameniaka; aj prednáška o českej vážnej hudbe pre divákov. Navyše, vstup na jeden koncert bude voľný.

Názov prímateľa
Občianske združenie LEVOČSKÉ BABIE LETO

Celkový rozpočet:
10 400,00 €

Výška podpory:
7 000,00 €