Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Návraty ku koreňom, 3. ročník

Krátky opis
V sobotu, 26. 8. 2023 sa na štvrtom tvorivom stretnutí v rámci 3. ročníka projektu Návraty ku koreňom, vydáme za lektorom a tvorcom kyjatických hračiek, priamo do jeho dielne v Kyjaticiach. Počas trojhodinového workshopu sa zoznámime s históriou a jedinečnosťou kyjatického vzoru. Spolu s lektorom Ladislavom Hedvigym, ktorý je držiteľom titulu majster ľudovej umeleckej výroby za rok 2022, si vyrobíme krásne drevené podložky pod poháre s jedinečným kyjatickým ornamentom.
Fotogaléria
Názov podujatia
Kyjatické tvorenie

Miesto konania / kraj
Kyjatice / Rimavská Sobota

Termín konania
26.08.2023

Popis projektu

V sobotu, 26. 8. 2023 sa na štvrtom tvorivom stretnutí  v rámci 3. ročníka projektu Návraty ku koreňom, vydáme za lektorom a tvorcom kyjatických hračiek, priamo do jeho dielne v Kyjaticiach.

Počas trojhodinového workshopu sa zoznámime s históriou a jedinečnosťou kyjatického vzoru. Spolu s lektorom  Ladislavom Hedvigym, ktorý je držiteľom titulu majster ľudovej umeleckej výroby za rok 2022, si vyrobíme krásne drevené podložky pod poháre s jedinečným kyjatickým vzorom. 

Ladislav Hedvigy  sa venuje výrobe  a popularizácii kyjatických hračiek - farebné koníky, nábytok pre bábiky či drevené kohútiky tvorené z tvrdého bukového dreva, žiariace pestrosťou farieb a jedinečnosťou vzorov. Cenné poznatky získal od posledných majstrov tohto remesla.  Typický geometrický ornament rytý do moridlom nafarbenej plochy vytvára za pomoci špeciálnych kružidiel.

Poplatok 5€ zaplatíte priamo na mieste. Materiál a malé občerstvenie je v cene. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Na tvorivú dielňu je potrebné vopred sa nahlásiť, nakoľko počet účastníkov je limitovaný. Priamo na mieste získate návod s postupom a odkazmi na dôležité stránky. Kontakt: 0908 805076, ozoxymoron@post.sk.

 

Názov prímateľa
Občianske združenie OXYMORON

Celkový rozpočet:
5 150,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €