Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

XII. rok činnosti OZ Nástupište 1-12

Krátky opis
koncerty mladých kapiel 5.8.2023 od 18:00 ČERSTVÉ OVOCIE #1
Fotogaléria
Názov podujatia
koncert

Miesto konania / kraj
Podhradie / Prievidza

Termín konania
05.08.2023

Popis projektu
Dňa: 5.8.2023 od 18:00
ČERSTVÉ OVOCIE #1
koncerty mladých kapiel
Filip Mirus
je slovenský hudobník žijúci v Brne, ktorý skladá pesničky na texty básnika Stanislava Kaľavského. V minulosti bol členom niekoľkých kapiel, ale momentálne sa venuje iba sólovej tvorbe. Jeho piesne sú žánrovo na pomedzí rocku a folku, vyznačujú sa stručnosťou a silnou koncentráciou emócie a významu.
Mar
Kedysi kapela niesla názov Hau’oli. Počas 10 rokov pôsobenia ako Hau’oli odohrali veľa koncertov, kapela prešla transformáciou a v súčasnosti vystupuje pod menom Mar. Názov Mar vznikol z mena speváčky Mariam. Taktiež tento názov znamená more, keďže sa “narodila pri mori”. Aktuálne zloženie skupiny tvorí spev, bicie a gitara.
Grúvky je kapela mladá históriou, aj členmi. V aktuálnom zložení hrá len niekoľko mesiacov. V ich repertoári sa nájdu interpretácie známejších, aj menej známych skladieb. Názov je odvodený od slova groove (grúv), ktorý by sa dal pochopiť ako tanečný, živý, dobrý pocit zo znejúcej hudby. Aktuálne zloženie:
Spev - Timotej, Bicie - Stanislav, Klávesy - Marek, Gitara - Dávid, Basgitara - Milan
Názov prímateľa
Nástupište 1-12

Celkový rozpočet:
44 781,00 €

Výška podpory:
40 000,00 €