Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstavný plán At Home Gallery 2023

Krátky opis
Site-specific installation- Keď nebeská hviezda končí, je to často s obrovským treskom. Keď končia pozemské hviezdy, je to tichšie, pomalšie. Čo sa stane, keď sa pokúsime urobiť hviezdy vlastnými? V Avalanche vaša účasť dokončí kus, keď sa stanete súčasťou nebeského a pozemského cyklu.
Fotogaléria
Názov podujatia
Alison Safford Avalanche

Miesto konania / kraj
Šamorín / Dunajská Streda

Termín konania
09.08.2023 - 03.09.2023

Popis projektu
Alison Safford
Lavína
 
Toto dielo začalo mojou prvou návštevou synagógy v Šamoríne v roku 2012. Nad archou synagógy je freska nočnej oblohy, sýtomodrá so zlatými hviezdami. Čas nahlodal hviezdy buď ľudskou rukou, zničením stavebných materiálov alebo pravdepodobne oboje.
 
Myslím na ľudí, ktorí sa snažia osvojiť si hviezdy, a na príbehy, ktoré sú za tým. Je to deštruktívny a zároveň nádejný čin. Táto neistota pre mňa vytvára príbehy. Sú to protichodné príbehy, ako to často býva v skutočných príbehoch.
 
Moja inštalácia vracia ľudí späť do príbehu hviezd. Pri hojdaní v hojdacích kreslách máme čas meditovať o hviezdach a ich miznutí. Naše hojdanie spôsobuje, že sláčiky violončela sa pomaly opotrebúvajú o kovovú tyč, zlaté úlomky padajú a hromadia sa na podlahe. Akt je konštruktívny aj deštruktívny, ako to často býva v skutočných príbehoch.
Názov prímateľa
Spoločnosť At Home Gallery pre umenie a kultúru

Celkový rozpočet:
6 700,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €