Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Vzdelávacie aktivity v Liptovskom kultúrnom stredisku

Krátky opis
Denný letný tábor pre deti, ktoré majú radi animovaný film
Fotogaléria
Názov podujatia
Filmárik - animárik

Miesto konania / kraj
Liptovský Mikuláš / Liptovský Mikuláš

Termín konania
31.07.2023 - 04.08.2023

Popis projektu

5 dňový vzdelávací tábor zameraný na tvorbu animovaných filmov je určený pre deti zo základných škôl. Na začiatku lektori workshopu za pomoci video-prezentácie a ukážok predstavia počiatky animovaného filmu (jeho podžánre a možnosti pri jeho tvorbe).  Deti sa naučia narábať so súčasnou foto a video technikou a rôznymi strihacími programami. Predstavíme im prácu jednotlivých filmárskych povolaní.

Tento rok zrealizujeme aj krátky workshop zameraný na zvuk, ktorý bude viesť Lukáš Kasprzyk. Deti následne spolu s lektormi, pedagógmi v priebehu týždňa vytvoria krátke animované filmy.

Počas piatich dní budú deti aktivačnou metódou prakticky zapojené do tímovej spolupráce na spoločných filmoch. Deti si vyskúšajú tímovú spoluprácu budú hľadať spoločný námet pre vznik animovaného filmu a vyskúšajú si prácu s video - technikou. Následne im lektori ukážu ako sa dajú nasnímané zábery spracovať pomocou výpočtovej techniky. Výstupom budú krátke animované filmy. Workshop bude viesť Mgr. art. Vladimíra Hradecká,  fotograf Roman Husárik a filmár Benjamín Haverla.  Počas 5 workshopových dní  by sme chceli deti oboznámiť so scenáristickou, dramaturgickou, kameramanskou, strihačskou a zvukovou tvorbou a takisto aj so súčasnou technikou. Hlavnou prioritou Liptovského kultúrneho strediska je podnietiť k tvorbe mladšiu generáciu z Liptova, keďže jej zastúpenie na filmárskych súťažiach a festivaloch je minimálne.

Názov prímateľa
Liptovské kultúrne stredisko v Liptovskom Mikuláši

Celkový rozpočet:
36 720,00 €

Výška podpory:
23 500,00 €