Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Festival malých dychových hudieb

Krátky opis
Trnavské osvetové stredisko v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom bude organizovať v septembri 2023 už 15. ročník Festivalu malých dychových hudieb. Festivalom upriamujeme pozornosť verejnosti v trnavskom regióne na bohatú tradíciu dychovej hudby, ktorá sa rozvinula na kvalitnú interpretačnú a aj autorskú úroveň. Festival malých dychových hudieb je podujatím žánra dychových hudieb, pokračuje v nadväznosti na hudobné tradície svojich predkov, v generačnej výmene muzikantov i spevákov.
Fotogaléria
Názov podujatia
Festival malých dychových hudieb

Miesto konania / kraj
Trnava / Trnava

Termín konania
02.01.2023 - 29.12.2023

Popis projektu

Dychová hudba vytvára sviatočnú náladu dlhé roky. Svojimi vystúpeniami predstavuje umenie, ktoré má pevné korene v histórii nášho ľudstva, umenie, ktoré si zachovávame ako stály odkaz našich predkov. Umenie zvládnuť hru na dychový nástroj si žiada veľa času a odriekania. Krásne pocity sú výsledkom spoločného úsilia v skladbách, ktoré zaujmú a oslovia širokú verejnosť. Trnavské osvetové stredisko v spolupráci s obcou Šúrovce a dychovou hudbou Šúrovanka organizovalo 11. ročníkov Festivalu malých dychových hudieb v kultúrnom dome v Šúrovciach. Nádvorie nového sídla Trnavského osvetového strediska v Dome hudby Mikuláša Schneidera Trnavského v Trnave, multižánrového hudobného miesta, ponúklo realizáciu tohto kultúrneho podujatia v slnečnom exteriéri, čo bolo účastníkmi i návštevníkmi festivalu milo prijaté. Pripravený 12. ročník Festivalu malých dychových hudieb sa pre pandémiu covidu zrušil. Posledné dva roky boli príležitosťou ukázať svoje umenie už  na novom mieste, v historických priestoroch Domu hudby M. Schneidera Trnavského, kde hudba znela od nepamäti. Existencie festivalov dychových hudieb sú vhodnou príležitosťou na vyjadrenie vďaky za vzácne dary a hodnoty v podobe ľudových piesní, ktoré boli vlastné našim predkom a sú vlastné i nám. Vďaka všetkým, ktorí obetavou a nadšenou prácou sa podieľajú pri zachovávaní a šírení tohto umenia. Umelecká úroveň a výsledky činnosti dychových hudieb sú zárukou kvalitnej reprezentácie Trnavského kraja.

Názov prímateľa
Trnavské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
4 000,00 €

Výška podpory:
2 500,00 €