Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

JAZZDIVAS.SK - International Women´s Jazz Festival Piešťany

Krátky opis
18. a 19. augusta 2023 sa v Piešťanoch už po štvrtýkrát uskutoční festival JAZZDIVAS.SK – International Women´s Jazz Festival Piešťany. Hlavnou myšlienkou podujatia , je predstavovať speváčky a hudobníčky zo slovenskej a zahraničnej jazzovej scény širokej verejnosti.
Fotogaléria
Názov podujatia
JAZZDIVAS.SK - International Women´s Jazz Festival Piešťany

Miesto konania / kraj
Piešťany / Piešťany

Termín konania
18.08.2023 - 19.08.2023

Popis projektu

Program:

18.8.2023 od 18:30 hod

Silvia Josifoská & band ( E. Boboš Procházka, M. Zajko, I. Ajdži Sabo)

stálica na slovenskej bluesovej scéne, niekoľkokrát ocenená Slovenskou bluesovou spoločnosťou ako Blueswoman roka. Na Filozofickej fakulte UK v Bratislave vyštudovala Teóriu a riadenie kultúry. Svoju spevácku kariéru odštartovala už v deväťdesiatych rokoch a predstavila sa publiku na mnohých významných podujatiach na Slovensku, v Čechách, ale aj v zahraničí.  Pravidelne koncertuje aj na viedenskej hudobnej scéne. V roku 2022 vydala  album Closer.

Claudia Kováčová & band ( K.Kováč, R. Ragan jr., P. Solárik)

študentka Súkromného konzervatória D. Kardoša v Topoľčanoch. Pochádza z hudobníckej rodiny. Okrem hudby ju baví aj tanec. Má veľa vzorov, ale jej srdcu je najbližší M. Jackson. Počúva rada vážnu hudbu, jazz, funky aj R&B.

Jana Kozáková & Vlčie maky

speváčka, ktorá sa viac pohybuje na scéne pop-music a je známa z účinkovania so skupinou Mukatado, sa pred časom zahryzla do jazzového projektu Vlčie maky, do ktorého oslovila skvelých jazzmenov ( Klaudius Kováč, Peter Solárik, Robo Ragan jr., český spevák Dan Bárta ). Podpolianske ľudové piesne v jazzovej úprave vyšli aj na albumoch Horehronie a Podpoľanie.

Anita Soul & E. Vizváry band

vlastným menom Anita Bertóková, je absolventkou Hudobného konzervatória v Bratislave. Je jednou z najvýraznejších speváčok R&B na Slovensku. V minulosti účinkovala v tv programoch Bailando, Hit storočia, tiež v muzikáloch Cigáni idú do neba a Hamlet aj v úspešnej show Thank You M. Jackson. V roku 2009 vyšiel jej debutový album Anita SOUL a v roku 2019 album Anita Soul – Späť k mojim koreňom. Spolupracuje so špičkovými domácimi aj zahraničnými hudobníkmi – E. Vizváry, D. Hodek, M. Valihora, R. Csino a i.

 

19. 8. 2023  od 18:30 hod.

Svetlana Rymarenko & band

narodila sa v Bratislave, študovala na Gymnáziu Metodova a na Fakulte manažmentu UK. Otec bol operetný spevák na Novej scéne, mama fotografka. Spieva od malička. Svoj prvý album nahrala so skupinou Fragile v roku 2007. Okrem účinkovania s Fragile má za sebou veľa individuálnych projektov s mnohými slovenskými a českými umelcami ( R. Müller, M. Čekovský, Ľ. Čekovská, O. Rózsa, M. Valihora, P. Lipa, SĽUK, Orchester Viva Musica a i.)

Lenka Gálisová & Andrej Urminský

Speváčka a herečka, pôsobiaca na jazzovej scéne predovšetkým s projektom Lenka Gálisová Ouartet, s ktorým získala v roku 2020 cenu Objav roka v rámci súťažnej prehliadky Nové tváre jazzu. V roku 2022sa zoskupeniu vďaka účasti na súťaži  Jazz Start Up a získaniu ceny Live performance, otvorila cesta na popredné slovenské jazzové festivaly. V Piešťanoch zaspieva s vynikajúcim gitaristom Andrejom Urminským.

Jana Orlická & Pražské Jazz trio ( O. Kabrna, P. Kořínek, P. Linhart)

multižánrová speváčka, vyštudovala Fakultu prírodných vied, Filozofickú fakultu a Fakultu politických vied a medzinárodných vzťahov UMB. Aktuálne študuje jazzovú hudbu na AMU v Prahe. Spieva v 28 jazykoch sveta, jazz, šansón, tradičné piesne. Jej špecialitou sú modlitby a piesne obetí holokaustu rôznych židovských diaspor a rómskej kultúry. Nahrala 5 CD platní, Ako speváčka, trubkárka a tanečníčka tapdance v BB Bande dixieland jazz bande sa zúčastnila na mnohých medzinárodných jazzových festivaloch.V dlhodobej spolupráci účinkovala s Big bandom Brno, Diabolskými husľami J. Berkyho Mrenicu ml. a Pražským jazzovým triom. Je autorkou mnohých hudobných relácií pre Rádio Lumen, Rádio Regina, Rádio Devín, umelecko vzdelávacích podujatí v oblasti extrémizmu a animozít súčasnej spoločnosti v spolupráci s Múzeom SNP, Múzeom židovskej kultúry, SND. Je viac ako 15 rokov predsedkyňou medzinárodnej poroty súťaže Spievam po francúzsky.

Názov prímateľa
Agentúra BEBOP s.r.o.

Celkový rozpočet:
8 300,00 €

Výška podpory:
3 500,00 €