Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

SOBOTSKÝ JAZZTIVAL - 6. ročník

Krátky opis
DENNYIAH je slovenské multižánrové duo, ktoré sa vo svojej tvorbe necháva inšpirovať indie-popom, country, soulom či bluesom. Košický tandem tvorí speváčka Denisa ´Denny´ Gajarská a gitarista Ľuboš Šoltés. Na SOBOTSKOM JAZZTIVALE vystúpia v piatok, 11. 8. o 20.00 hod. na nádvorí Čierneho orla.
Fotogaléria
Názov podujatia
Koncert DENNYIAH

Miesto konania / kraj
Rimavská Sobota / Rimavská Sobota

Termín konania
11.08.2023

Popis projektu

DENNYIAH je slovenské multižánrové duo, ktoré sa vo svojej tvorbe necháva inšpirovať indie-popom, country, soulom či bluesom. Košický tandem tvorí speváčka Denisa ´Denny´ Gajarská a gitarista Ľuboš Šoltés. Na SOBOTSKOM  JAZZTIVALE vystúpia v piatok, 11. 8. o 20.00 hod. na nádvorí Čierneho orla. Vstupné: 10€ / predaj vstupeniek v DK a online na kultura.sk. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert presunie do Domu kultúry.

Zoskupenie vydalo v roku 2020 svoj debutový album Human Aspect a predstavilo sa na viacerých domácich či zahraničných podujatiach. Popularitu si získala ich skladba Kingdom, ktorej videoklip vznikal na pobreží Škótska. Dennyiah momentálne pôsobí na Islande a USA,  kde pripravujú druhý album v spolupráci s producentom Nicom Hardom a hudobníkmi ako Michael League, Keith Carlock, Kevin Scott, Nathan Schram či Martinom Valihorom... Skladby z neho zaznejú aj na koncerte.

Podujatie SOBOTSKÝ JAZZTIVAL organizuje Mestské kultúrne stredisko v spolupráci so SOŠOS. Z verejných zdrojov ho podporili: Fond na podporu umenia, Fond na podporu kultúry národnostných menšín, SOZA a Sociálny a kultúrny fond SOZA a Hudobný fond.  

 

Názov prímateľa
Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota

Celkový rozpočet:
4 200,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €