Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

XII. rok činnosti OZ Nástupište 1-12

Krátky opis
9.august 2023 19:30 hod, Pažite Koncert Nat Osborn/Mike Parker /USA
Fotogaléria
Názov podujatia
Koncert Nat Osborn/Mike Parker /USA

Miesto konania / kraj
Podhradie / Prievidza

Termín konania
09.08.2023

Popis projektu
Duo Nat Osborn/Mike Parker
Newyorčania Nat Osborn a Mike Parker spolu tvoria hudbu už viac ako 15 rokov. Odkedy sa stretli v univerzitnom jazzovom súbore, prešli cestu od buskingu v uliciach Budapešti cez hranie v slávnych kluboch v New Yorku až po účinkovanie na jazzových festivaloch po celej Európe.
Hoci ich najčastejšie vídať vystupovať ako súčasť džezovej, rockovej a soulovej kapely "Nat Osborn Band", keď vystupujú ako duo, využívajú príležitosť robiť niečo iné. Parker odloží elektrickú basgitaru za svoj obľúbený kontrabas a Osborn vymení klávesy za akustickú gitaru. Ich zvuk zostáva jazzovo inšpirovaný, ale zahŕňa aj americanu a folk, čím sa spájajú ich rôzne hudobné vplyvy.
Osborn je stálicou newyorskej hudobnej scény a vedie dve kapely: "Nat Osborn Band" a indie-folkovú skupinu "Hawthorne". Parker je uznávaný basgitarista a kapelník/skladateľ, ktorý stojí na čele viacerých projektov vrátane Mike Parker's Trio Theory a Mike Parker Quartet. Osbornove a Parkerove projekty vydali nezávisle od seba množstvo albumov, zatiaľ čo Parker hral na basgitaru na živom albume Nat Osborn Band z roku 2017 a na ich dvojstranovom singli Roam/Drifting z roku 2018.
Či už spolu s kapelou Nat Osborn Band plnou lesných rohov, alebo hrajú v obmedzenejšom duu, Osborn a Parker vždy prinášajú na pódium pulzujúcu energiu a pôsobivú muzikálnosť.



Názov prímateľa
Nástupište 1-12

Celkový rozpočet:
44 781,00 €

Výška podpory:
40 000,00 €