Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

XII. rok činnosti OZ Nástupište 1-12

Krátky opis
Umelecká rezidencia Jonne Väisänen (FIN) & Kristína Grežďová (SK) a ich zahraničných hostia: Abhishek Chaudhary / India Ramakrishna Manda / India Anastasi Katsiokali / Hellenic Republic Leevi Toija / Finland Sonya Vainionpää/ Finland Zai Xu / Czech republic Adri Disman / Germany
Fotogaléria
Názov podujatia
Umelecká rezidencia s uvedením diela a sprievodné vzdelávacie aktivity

Miesto konania / kraj
Podhradie / Prievidza

Termín konania
02.07.2023 - 16.07.2023

Popis projektu
Naši aktuálni umelci na rezidencii /artists in residency
Jonne Väisänen (FIN) & Kristína Grežďová (SK)
a ich zahraničných hostia:
Abhishek Chaudhary / India
Ramakrishna Manda / India
Anastasi Katsiokali / Hellenic Republic
Leevi Toija / Finland
Sonya Vainionpää/ Finland
Zai Xu / Czech republic
Adri Disman / Germany
Umleci sa predstavia v spoločnom diele, ktoré vzniká počas umeleckej rezidencie. Ide o kombináciu rôznych umeleckých foriem a presahov. Svoje dielo vytvárajú priamo na nečinnom salaši, čím integrujú do samotného prostredia.
Site specific dielo Jonneho Väisänena a Kristíny Grežďovej sa dotýka tém, ako je identita, príroda, kultúra a vzťah človeka ku svojmu okoliu. Ich práca prináša reflexívne pohľady na tieto témy, čím sa snažia rozšíriť hranice umeleckého prejavu.
Umleci na rezidencii si pozývajú aj zahraničných umeleckých hostí, ktorí prinášajú rôznorodosť, priestor na interakciu, výmenu myšlienok a vytváranie nových umeleckých vzťahov.

Pozývame vo štvrtok 13.7. o 18:00, na Pažite, salaš Podhradie na stretnutie s umelcami a náhľad do ich spoločnej tvorby

Pre tých z vás, ktorí majú deti, sme pripravili v stredu 12.7. celodenné dielne pre deti s Kristínou Grežďovou. Vaše deti sa budú môcť zapojiť do rôznych tvorivých aktivít a objavovať vlastné umelecké schopnosti.

Názov prímateľa
Nástupište 1-12

Celkový rozpočet:
44 781,00 €

Výška podpory:
40 000,00 €