Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Workšopa - Každá polievka má svoj vlastný príbeh

Krátky opis
10.7.2023 o 17.30
Fotogaléria
Názov podujatia
Workšopa - Každá polievka má svoj vlastný príbeh

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
10.07.2023

Popis projektu

Z Budapešti k nám pricestujú kurátorky Judit Szalipszki a Anna Tudos z BÜRO imaginaire. Tvrdia, že vedia pripraviť polievku z kameňa! Hoci na vytvorenie chutnej polievky potrebujú len jeden kameň, zmyslový zážitok by sa mohol vylepšiť, ak by si účastníci priniesli jednu zo svojich obľúbených polievkových ingrediencií ako prílohu. Pokrm sa bude skladať z týchto rôznych jedlých a nehmotných prísad, a bude pôsobiť aj ako taviaci kotol prepletených kultúrnych dejín a osobných skúseností.


Podujatie umožní nahliadnuť do stelesnenej kurátorskej praxe BÜRO a vytvorí priestor na diskusiu nad vriacim hrncom prostredníctvom spoločnej prípravy jedla. Premietanie videodiela "Cassava show" od Eszter Ágnes Szabó ďalej prispeje k skúmaniu tém, ako je jedlo ako metafora, ako prostriedok náklonnosti, dedičstva, nacionalizmu, ako aj toho, ako zmeny klímy tieto vzorce znásobujú.


Na podujatí sa môže zúčastniť maximálne 20 ľudí.


Na zážitkovo-vzdelávaciu workšopu je potrebné prihlásiť sa na  info@sopagallery.sk do nedele 9.7.2023.


VSTUP ZDARMA


Pridané zložky určia, aké alergény polievka obsahuje, ak máte nejaké diétne požiadavky, oznámte nám to, prosím, e-mailom pred podujatím (buro.imaginaire@gmail.com).


Kurátorský kolektív BÜRO imaginaire sa špecializuje na prezentáciu site-specific a interdisciplinárnych diel a inštalácií. Organizuje, sprostredkúva, číta, píše, varí, servíruje, pýta sa, odpovedá, demontuje a montuje. Podujatia BÜRO sa môžu objaviť na nečakaných miestach, od galérií až po zeleninárstvo a sú podnetné nielen na teoretickej, ale aj na zmyslovej úrovni. BÜRO imaginaire sa zaujíma o jedlo ako o mocnú hmotu, médium a prostriedok rozprávania príbehov, ako o politický objekt, v ktorom sa prepletajú zložité ekologické, sociálne a historické súvislosti.


Program tejto galérie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Fond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu.

Projekt ďalej podporilo Mesto Košice.

Názov prímateľa
BIIIF

Celkový rozpočet:
40 373,00 €

Výška podpory:
28 000,00 €