Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kultúrne centrum Cooltajner 2023

Krátky opis
V KC Cooltajner sa 15. augusta 2023 od 19.30 predstaví hudobná formácia Lukáš Šnábel Quartet so zahraničným hosťom Pasqualom Rinaldim. Vstupné, 4 eurá. Toto podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
Lukáš Šnábel Quartet ft. Pasquale Rinaldi | jazzový koncert v KC Cooltajner

Miesto konania / kraj
Považská Bystrica / Považská Bystrica

Termín konania
15.08.2023

Popis projektu
O frontmanovi:
Lukáš Šnábel je jazzový gitarista, klavirista, spevák a skladateľ pôsobiaci na Slovensku a v Čechách. Spolupracoval s viacerými jazzovými zoskupeniami, ako napr. Bigband Konzervatória Žilina, s ktorým získal ocenenie absolútneho víťaza Medzinárodního hudebního festivalu Česká Kamenice, a v rámci ktorého vystupoval s Petrom Lipom, Radovanom Tariškom, Barborou Švidraňovou a ďalšími. V súčasnosti sa venuje štúdiu jazzovej gitary na Janáčkovej akadémii muzických umění v Brne pod vedením Matúša Jakabčica, Viléma Spilku či Davida Dorůžku. V roku 2023 bol úspešne prijatý na Royal Conservatoire The Haag v Holandsku, kde bude ďalej pokračovať v štúdiu jazzovej interpretácie.
O hudobnej formácii:
Lukáš Šnábel Quartet (SK/CZ) je výnimočný projekt spájajúci autorskú tvorbu s kvalitnou jazzovou interpretáciou. Kompozície inšpirované tvorbou Pata Mathanyho s presahom do súčasného jazzu sú charakteristickou črtou autora samotného, ktorému bola udelená cena víťaza SOZA za autorskú tvorbu. Tento projekt získal takisto aj cenu za mimoriadne presvedčivý kolektívny výkon na súťaži Nové tváre slovenského jazzu 2022.
Na koncerte v (doplniť názov venue) sa predstavia v “summer tour“ zostave zloženej z úspešných mladých umelcov – bubeník Kristián Kuruc, ktorý je držiteľom cien Nové tváre slovenského jazzu a Jazzfruit Praha, basgitarista Adrián Filip aktuálne pôsobiaci na prestížnej Royal Academy v dánskom meste Aarhus, ktorý bol ocenený Hudobným fondom cenou za Autorskú tvorbu na súťaži Nové tváre slovenského jazzu. Túto zostavu doplní taliansky hosť Pasquale Rinaldi, pôsobiaci v Dánsku, Taliansku a mnohých ďalších európskych krajinách.
Obsadenie:
Lukáš Šnábel – gitara
Adrián Filip – basgitara
Kristián Kuruc – bicie
Pasquale Rinaldi – klavír
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=pJJhS3pNWm0&fbclid=IwAR1UBbsKrcmreDpLeHZCC_5Sr2VittjEUgR7UtqXHpRhWduEqWwoqJ-95AE" rel="nofollow noreferrer" role="link" tabindex="0" target="_blank" style="color: var(--blue-link); cursor: pointer; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; outline: none; list-style: none; margin: 0px; text-align: inherit; padding: 0px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; touch-action: manipulation; display: inline; font-family: inherit;">https://www.youtube.com/watch?v=pJJhS3pNWm0&fbclid=IwAR1UBbsKrcmreDpLeHZCC_5Sr2VittjEUgR7UtqXHpRhWduEqWwoqJ-95AE"
Názov prímateľa
COOLTAJNER

Celkový rozpočet:
24 250,00 €

Výška podpory:
20 000,00 €