Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Quasars Ensemble vo Švédsku

Krátky opis
Medzinárodný projekt Quasars Ensemble vo Švédsku zahŕňa vystúpenie súboru Quasars Ensemble ako súčasť série koncertov v Múzeu Artipelag (Värmdö, Švédsko), v rámci ktorého uskutoční prezentáciu slovenskej tvorby doplnenú dielami zahraničných autorov.
Fotogaléria
Názov podujatia
Quasars Ensemble v Artipelagu / Légers Académie Moderne a Švédsky balet v Paríži

Miesto konania
Švédsko

Termín konania
07.07.2023 - 10.07.2023

Popis projektu

Medzinárodný projekt Quasars Ensemble vo Švédsku

je zameraný na prezentáciu a šírenie slovenského skladateľského a interpretačného umenia. Projekt zahŕňa 1 vystúpenie súboru Quasars Ensemble ako súčasť série koncertov v Múzeu Artipelag (VärmdöŠvédsko), v rámci ktorého uskutoční prezentáciu slovenskej tvorby doplnenú dielami zahraničných autorov. Najväčším prínosom projektu je prepojenie aktuálnej slovenskej tvorby a slovenského interpretačného umenia s autentickým priestorom súčasnej švédskej a svetovej vážnej hudby. Prizvanie slovenského súboru k realizácii koncertu možno považovať za vyjadrenie dôvery, uznania kvalít slovenskej interpretačnej scény a dlhodobej spolupráce s významnými zahraničnými umelcami a kultúrnymi inštitúciami. Projekt sa uskutoční v spolupráci Múzea Artipelag s OZ QUASARS, FPU a SOZA.

 

 

Čas a miesto podujatia:

9. apríl 2023, 17:30 - 19:00
ARTIPELAG, Artipelagstigen 1, Gustavsberg, Švédsko

 

 

Program:

Georges Auric - Malborough s'en va-t-en guerre. Suite (1924)
Bohuslav Martinů – La Revue de Cuisine H. 161. Suite (1927)
Vladimír Godár  - Ricercar for Piano Quartet (1977/1995)
Dariu Milhaud - 
La Creation du Monde, Op. 81b (1923)

 

Účinkujúci:

Quasars Ensemble
Ivan Buffa, dirigent

Erik Matsson, hovorené slovo

Názov prímateľa
QUASARS

Celkový rozpočet:
12 500,00 €

Výška podpory:
6 500,00 €