Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Nákup kníh do obecnej knižnice

Krátky opis
Každá knižničná jednotka zakúpená z dotácie FPU je označená pečiatkou s textom „ Z verejných zdrojov podporil fond na podporu umenia „ Propagácia je aj na stránke obce v sekcii fond na podporu umenia. Na informačných tabuliach pred budovou obecného úradu a v budove základnej školy. Propagáciu projektu sme urobili aj prostredníctvom obecných novín Klopačka. Občanov sme o projekte informovali aj na sociálnych sieťach.
Fotogaléria
Názov podujatia
Propagácia

Miesto konania / kraj
Hodruša-Hámre / Žarnovica

Termín konania
01.07.2019 - 28.02.2020

Popis projektu

 Projektom „ Nákup knižničného fondu „ v rámci programu 5, podprogram 5.1.4. akvizícia knižníc sa v obecnej knižnici v Hodruši-Hámroch doplnil – dokúpil knižničný fond, čím sa  poskytované knižničné služby opäť skvalitnili a uspokojili sa požiadavky našich čitateľov .

Obecná knižnica potrebovala aktualizovať a skvalitniť krásnu literatúru pre dospelých a  pre deti. Zamerali sme sa aj na knižné tituly slovenských spisovateľov. Treba si uvedomiť a poukazovať na to, že slovenská literatúra má svoje bohatstvo a kultúru a šírenie tejto myšlienky by malo byť prvoradým poslaním pre každého z nás. Z celkového počtu  114 kníh je 27 kníh, ktorých vydanie podporil FPU. Nákup prebiehal na základe požiadaviek čitateľov online nákupom z IKAR,a.s., Martinus, s.r.o. a BUX ( s využitím zľavy až 20-35 % ). Všetky knihy sú uložené v obecnej knižnici a pravidelne sa vypožičiavajú.

Od  júla 2019 kedy nám bola poskytnutá dotácia z FPU bolo k 28.2.2020 zakúpených 114 kníh v hodnote 1195,62 €, z toho 90 kníh   bolo zakúpených z dotácie fondu v sume 1000 eur a 24 kníh za 195,62 € bolo zakúpených z obecných prostriedkov.

Názov prímateľa
Obec Hodruša-Hámre

Celkový rozpočet:
1 060,00 €

Výška podpory:
1 000,00 €