Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Košice Artist in Residence 2023

Krátky opis
KAIR Residency vás pozýva na ateliérovú vernisáž, na ktorej si budete môcť pozrieť výsledok dvojmesačnej rezidencie umelcov Bruna del Giudice a Amaii Molinet.
Fotogaléria
Názov podujatia
Záverečná prezentácia rezidenčných prác

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
29.06.2023

Popis projektu

KAIR Residency vás pozýva na ateliérovú vernisáž, na ktorej si budete môcť pozrieť výsledok dvojmesačnej rezidencie umelcov Bruna del Giudice a Amaii Molinet.

Amaia Molinet predstaví svoj projekt Mendikate Mendekatu, v ktorom reflektuje vzťah medzi prírodnými krajinnými prvkami, ako sú pohoria a rieky, k histórii, kultúre, ale aj nehmotnému dedičstvu danej oblasti. Počas svojho dvojmesačného pobytu fotograficky zachytávala panorámy Vysokých Tatier, ale aj pohraničnú oblasť Hornádu, ktoré sú neoddeliteľne späté so slovenskou identitou a zároveň tvoria prírodné, ale aj politické hranice našej krajiny.

Bruno del Giudice sa vo svojej tvorbe dlhodobo venuje téme reklamnej vizuálnej kultúry a jej vplyvu na prostredie. V projekte Landlocked hľadá paralely medzi svojim rodným regiónom Chaco v Argentíne a Košicami. Chaco je špecifická oblasť, ktorá sa nachádza v blízkosti hraníc s Venezuelou a Paraguajom, oblasť špecifická vlastnou trhovou kultúrou, ktorá výrazne ovplyvňuje jej vizualitu - bilboardové reklamy a pútače, ktoré sú často opustené, pouličné stánky, plagáty a bannery. Táto zmes rôznych obrazov následne tvorí určitú identitu daného miesta, špecifický jazyk, s ktorým sa možno identifikovať.


Názov prímateľa
KAIR

Celkový rozpočet:
62 160,00 €

Výška podpory:
40 000,00 €