Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstavný plán At Home Gallery 2023

Krátky opis
Assembly II - Video a zvuková inštalácia 4-kanálové video (6 minút v slučke); Drevené a mylarové konštrukcie; Zvuk (31 minút v slučke). Projekt Sheri Wills a Johna Schettina, Assembly II, je súčasťou pokračujúceho kolaboratívneho seriálu sústredeného okolo aktov vytvárania, skladania a kreslenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
Sheri Wills & John Schettino Assembly II

Miesto konania / kraj
Šamorín / Dunajská Streda

Termín konania
23.06.2023 - 30.07.2023

Popis projektu
    1. Assembly II - Video a zvuková inštalácia 4-kanálové video (6 minút v slučke); Drevené a mylarové konštrukcie; Zvuk (31 minút v slučke) Projekt Sheri Wills a Johna Schettina, Assembly II, je súčasťou pokračujúceho kolaboratívneho seriálu sústredeného okolo aktov vytvárania, skladania a kreslenia. Inštalácia spája vrstvy svetla, čiar a obyčajných stavebných materiálov do vrstvenej panorámy zobrazujúcej snímky, ktoré naznačujú stratené, vymazané alebo pochované momenty a naliehavosť spomienky tvárou v tvár zmiznutiu. V roku 2018 zaspievali Juraj Turtev a Marta Galbáčová na vernisáži inštalácie Sheri Wills What Does Light Remember? Ich pozoruhodný výkon sa stáva východiskovým bodom pre zvuk v Assembly. Podľa pokynov amerického experimentálneho skladateľa Alvina Luciera I Am Sitting in a Room (1969) Sheri prehrala záznam ich vystúpenia vo svojom štúdiu a potom nahrávku znovu nahrala a zopakovala tento proces osemnásťkrát. Každá nahrávka sa následne tvarovala a pretvárala špecifickými rezonanciami miestnosti, keď sa do nasledujúcich nahrávok začlenili nové zvuky. Tento diel je o tom, čo sa stratí prerozprávaním, ako aj o pretrvávajúcej ozvene minulých hlasov, ktoré nás neustále obklopujú. Rovnako ako zvuk, aj 4-kanálové video využíva opakovanie, vrstvenie, akumuláciu a artefakty, ktoré sú výsledkom vytvárania obrazov, opakovaných spomienok a foriem, ktoré sa z tohto diela buď vynárajú, alebo sú vykopané. Obrazy v Zhromaždení sú neustále v hre, akonáhle sa väčší obraz stane viditeľným, zdá sa, že sa vytráca, ako celoživotný projekt boja o to, aby ste sa otvorili jasnému videniu. Montáž II pridáva ďalší rozmer inštalácii v hornej galérii synagógy s ďalšou vrstvenou konštrukciou, ktorá ďalej skúma, ako môžeme vidieť naprieč mierkami a rozšíriť naše obmedzené chápanie života.

Názov prímateľa
Spoločnosť At Home Gallery pre umenie a kultúru

Celkový rozpočet:
6 700,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €