Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

I Don't Understand Graffiti

Krátky opis
16.6.2023, Nástupište 1-12, podchod AS Topoľčany 18:00 Otvorenie výstavy I Don't Understand Graffiti je výstava formou obrazovej a zvukovej intervencie do podchodu Nástupišťa 1-12 v Topolčanoch. Jedná sa o prvý zo série výstupov projektu. O týždeň neskôr (víkend 24.-25.6.) budete môcť vidieť ďalšiu časť projektu na Topolčianskych Pažitiach v rámci festivalu Kvantum.
Fotogaléria
Názov podujatia
I Don’t Understand Graffiti

Miesto konania / kraj
Topoľčany / Topoľčany

Termín konania
16.06.2023 - 31.07.2023

Popis projektu
Otvorenie výstavy 16.6.2023 o 18:00, Nástupište 1-12, podchod AS Topoľčany
Súčasťou otvorenia výstavy bude tiež komentovaná prehliadka s autorom a kurátorom.

Výstava: I Don’t Understand Graffiti
Autor: Tomáš Moravanský
Kurátor: Jiří Ptáček


I Don't Understand Graffiti je výstava formou obrazovo-zvukovej intervencie do podchodu Nástupišťa 1-12 v Topolčanoch. Jedná sa o prvý zo série výstupov projektu. O týždeň neskôr (víkend 24.-25.6.) budete môcť vidieť ďalšiu časť projektu na Topolčianskych Pažitiach v rámci festivalu Kvantum.

Anotácia "I Don't Understand Graffiti":
Každodenní migrace mas vyžaduje vznik adekvátních transportních infrastruktur. Mezi ně patří místa, jejichž primárním účelem je umožnit přesun mezi dvěma či více body. Jedinci v nich zahrnutí tomuto účelu přizpůsobují své jednání, pohyby a úkony, zatímco jejich mysl je jemně masírována reklamními poutači, uměním či výhledem do krajiny.

O autorovi:
Typickým znakom tvorby Tomáša Moravanského (*1991) je rôznorodosť výrazových médií naprieč disciplínami a spolupráce. Je autorom mladšej-strednej generácie pohybujúcim sa v rámci súčasnej výtvarnej, tanečnej a hudobnej scéne (tam pod hudobným pseudonymom Panáčik). V súčasnosti je doktorandom na Fakulte výtvarných umení v Brne. Dlhodobo sa zaoberá výskumom post-tanečnej choreografie a psychogeografie vo vzťahu k poverčivosti, evolučným procesom a pozornosti - pomocou rozvíjania metódy interaktívneho storytellingu. V jeho práci sa stretneme s naratívnymi štruktúrami, sofistikovanou vizuálnou stránkou, interaktívnym prostredím, ale i subverziou a alternatívnymi komediálnymi prvkami. Diváci-návštevníci-poslucháči sa v prostredí jeho diel sa často stávajú prirodzene ich aktivizujúcou premennou a súčasťou. Moravanského vklad sa tiež často sa objavuje v prácach iných umelcov v pozícii spolutvorcu, dramaturga, či kurátora. Je tiež spoluzakladateľom a kľúčovým členom nezávislého medziodborového kolektívu INSTITUT INSTITUT.


Realizáciu projektu z verejných zdrojov formou štipendia podporil Fond na podporu umenia.

Názov prímateľa
Tomáš Moravanský

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
7 931,00 €