Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

365 dní v knižnici

Krátky opis
Archeologická čítanka Liptova - 3 prednášky archeológa Martina Furmana, dve pre školy a jednu pre verejnosť, 13.6.2023 o 9.00, 10.45 a 16.00 hod.
Fotogaléria
Názov podujatia
Archeologická čítanka Liptova

Miesto konania / kraj
Liptovský Mikuláš / Liptovský Mikuláš

Termín konania
13.06.2023

Popis projektu

Posledné roky sú z hľadiska nových archeologických objavov na Liptove veľmi priaznivé. Na viacerých miestach boli objavené nové archeologické lokality z rôznych období praveku a včasnej doby dejinnej. Svojou angažovanosťou prispela novými, neraz výnimočnými nálezmi a informáciami o doposiaľ neznámych lokalitách aj laická verejnosť. O tom všetkom aj o niečom navyše bude pripravená prednáška archeológa Martina Furmana, dopoludnia pre organizované skupiny žiakov, poobede pre verejnosť v hlavnej budove knižnice.

Martin Furman pracuje v Krajskom pamiatkovom úrade Žilina a vedie Spolok SEPTENTRIO, ktorý sa zaoberá výskumom a propagáciou archeologických nálezísk severného Slovenska. Je autorom a spoluautorom knižných publikácií Rákociho poltury zo Šurian-Kostolného Seku, Opevnenia na Liptove, Nové objavy v Žilinskom kraji I a mnohých odborných článkov a je spolueditorom zborníka Výsledky nových archeologických výskumov na strednom Slovensku II a III.


Názov prímateľa
Liptovská knižnica Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši

Celkový rozpočet:
5 620,00 €

Výška podpory:
5 000,00 €