Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Ateliér.EM výstavy

Krátky opis
Ateliér.EM a galéria ZáHRADA sa každoročne zapája do obľúbeného podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad. Cieľom je predstaviť a vyzdvihnúť význam zelených plôch na Slovensku, v prípade galérie ZáHRADA prepojených s umením.
Fotogaléria
Názov podujatia
Víkend otvorených parkov a záhrad v Ateliéri.EM

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
03.06.2023 - 04.06.2023

Popis projektu

Ateliér.EM a galériu ZáHRADA nájdete na rohu ulíc Gorazdova a Langsfeldova.  Nezávislá galéria Ateliér.EM pôsobí v priestoroch domu, kde už viac ako desať rokov žije a pracuje sochárka Katarína Kissoczy. Od roku 2009 tu každoročne organizuje Medzinárodné sympózium umenia pod názvom SEM, venované Erne Masarovičovej (1926 –2008), významnej slovenskej sochárke a zakladateľke moderného slovenského šperkárstva a medailérstva. Sochy, ktoré počas jednotlivých ročníkov sympózií vznikli, sú dnes vystavené v open air galérii ZáHRADA na Langsfeldovej 2. Návštevníci tu môžu vidieť site specific sochárske diela domácich a zahraničných autorov z Čiech, Poľska, Holandska, Mexika, Estónska a iných krajín. 


Počas Víkendu otvorených parkov a záhrad pozývame návštevníkov nielen na výstavy do galérie ZáHRADA, ale aj na komentované prehliadky a workshopy do ateliéru.


PROGRAM:

Počas celého víkendu prístupné výstavy:

-  Veľkoformátové diela a sochárske inštalácie, ktoré vznikli v rámci medzinárodného sympózia 1-14SEM v rokoch 2009 až 2022 - Open-air Galéria ZáHRADA

-  Výstava fotografií Jeny Šimkovej z cyklu  „Účastníci “

-  Maľovanie v ZáHRADE Stano Bubán a hostia

- Workshop Divadelná socha

- Koncert


Sobota 3.6.2023

14:00 – 18:00 Workshop  Divadelná socha II. - autorov Veroniky Vargovej a Filipa Bieleka – výroba divadelnej sochy

16:00 a 17.00 Komentované prehliadky ateliéru a Galérie ZáHRADA – sprevádza autorka projektu Katarína Kissoczy, ktorá návštevníkom priblíži príbehy vzniku jednotlivých sochárskych diel

13:00 - 18:00 Maľovanie in situ Stano Bubán a hostia 


Nedeľa 4.6. 2023

15:00 a 16:30 Komentovaná prehliadka – sprevádza autorka projektu Katarína Kissoczy 

14:00 – 18:00 Workshop  Divadelná socha II. - autorov Veroniky Vargovej a Filipa Bieleka 

18.00 Koncert - Pieter Das - viola, Peter Michoněk - violončelo


Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Fond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu.

Názov prímateľa
Ateliér.EM

Celkový rozpočet:
24 600,00 €

Výška podpory:
22 000,00 €