Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Trnavská bábkarská šnóra

Krátky opis
V projekte Trnavská bábkarská šnóra (TBŠ), sme sa rozhodli pokračovať i v roku 2023, opäť prinášať nezabudnuteľné zážitky prostredníctvom bábkového divadla. Bábkový festival divadla, pohody a zábavy TBŠ počas troch dní ponúkne návštevníkom zaujímavú, originálnu, súčasnú tvorbu a tiež predstavenia prostredníctvom oživených drevených marionet v rozprávkach. Projekt je zameraný na priblíženie sveta bábok, marionet a predstavenia súčasných bábkovo-divadelných súborov.
Fotogaléria
Názov podujatia
Trnavská bábkarská šnóra

Miesto konania / kraj
Trnava / Trnava

Termín konania
30.06.2023 - 02.07.2023

Popis projektu

Trnavské osvetové stredisko získalo v roku 2020 nové sídlo v Dome hudby M. Schneidera Trnavského, ktorého súčasťou je nádvorie, ktoré ponúklo nové možnosti realizácie kultúrnych podujatí. Vstúpili sme do spolupráce s bábkovým divadlom Animare Silva z Dolných Orešian a v roku 2023 zorganizujeme po štvrtý krát podujatie Trnavská bábkarská šnóra. Bábkovým festivalom otvárame prázdninový program pred deti v našom dvore. Podujatie si už získalo srdcia malých Trnavčanov, čo nás teší a podujatie sa stáva stálicou našej kultúrnej ponuky. Klasické rozprávky, veselé postavičky v interpretácii bábkových divadiel plánujeme na prelome júna a júla 2023 počas troch festivalových dní.. Chceme dať priestor umeleckej prezentácii  regionálnym bábkarským tvorcom ale tiež obohatiť dramaturgiu ostatnými umelcami bábkového divadla naprieč Slovenskom. Počas troch festivalových dní ponúkneme detskému divákovi šesť zaujímavých, originálnych predstavení (každý deň dve) aj prostredníctvom oživených drevených marionét v rozprávkach. V edukatívnej sprievodnej časti podujatia budú mať deti možnosť  zúčastniť sa tvorivých dielní, kde si vytvoria svoju papierovú bábku, ktorá bude súčasťou hry na scéne papierového divadla. Lektorka tvorivej dielne Jana Pilátová, sa výrobe bábok, prevažne marionet venuje viac ako dvadsať rokov. Vyrezané bábkové bytosti hlavne z lipového dreva oživujú vo svojom divadle. Tiež ďalší traja lektori pripravia deťom tvorivú ponuku kreatívnej činnosti v rámci dielní. Medzi sprievodné akcie festivalu bude patriť výstava ručne vyrábaných hračiek. Vďaka tomuto projektu nahliadneme do bábkového divadelného umenia, priblížime deťom bábkové divadlo v inscenačnom tvare, v tvorivých dielňach.

Názov prímateľa
Trnavské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
7 700,00 €

Výška podpory:
3 000,00 €