Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Návraty ku koreňom, 3. ročník

Krátky opis
Tretia tvorivá sobota v rámci 3. ročníka projektu Návraty ku koreňom, s názvom SVIEČKOVICA sa uskutoční v sobotu, 17. 6. 2023 v čase od 9.00 - 12.00 hod. v Dome kultúry v Rimavskej Sobote. Lektorom bude Ladislav Kavecký z Botanicandle. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Fotogaléria
Názov podujatia
SVIEČKOVICA

Miesto konania / kraj
Rimavská Sobota / Rimavská Sobota

Termín konania
23.06.2023

Popis projektu

V sobotu, 17. 6. 2023 sa stretneme na treťom tvorivom stretnutí  v rámci 3. ročníka projektu Návraty ku koreňom, s názvom SVIEČKOVICA. A nebudeme variť , hoci kus voňavej alchýmie v tom bude. 

Počas workshopu sa účastníci  naučia všetko podstatné o výrobe sviečok a prakticky si vyskúšajú prácu so živicou, získajú nové zručnosti a pod vedením lektora Mgr. Ladislava Kaveckého. Venuje sa značke Botanicandle, ktorá vyrába prírodné, vonné sviečky s ozdobnými vrchnáčikmi.

V čase od  9.00 – 12.00 hod.  si v priestoroch DK v Rimavskej vyrobíme prírodné sviečky zo sójového vosku s vlastným výberom kvalitného esenciálneho vonného oleja s bavlneným knôtom. Vytvoríme si špeciálny vrchnák zo živice s použitím lisovaných rastlín a kvetov . Tieto sviečky horia čistejšie a dlhšie, sú ekologické a zdravšie ako bežné, parafínové sviečky. Každý kus je originál. Pohár s viečkom tvoria jedinečné darčekové balenie. Neskôr sa dajú použiť ako dóza na drobnosti, šperky a kozmetiku.

Poplatok 5€ zaplatíte priamo na mieste. Materiál a malé občerstvenie je v cene. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Na tvorivú dielňu je potrebné vopred sa nahlásiť, nakoľko počet účastníkov je limitovaný. Priamo na mieste získate návod s postupom a odkazmi na dôležité stránky. Kontakt: 0908 805076, ozoxymoron@post.sk

Názov prímateľa
Občianske združenie OXYMORON

Celkový rozpočet:
5 150,00 €

Výška podpory:
4 000,00 €