Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

1+1

Krátky opis
Hlavnou témou júnového podujatia z obľúbeného cyklu besied 1+1 budú Vysoké Tatry. Pozvanie do Verejnej knižnice Jána Bocatia v Košiciach prijali manželia Bohušovci – Iveta a Ivan – ktorí sa dlhodobo venujú prezentácií tohto najvyššieho slovenského pohoria.
Fotogaléria
Názov podujatia
1+1 = Ivan Bohuš a Iveta Bohušová

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
08.06.2023

Popis projektu

Ak sa chcete dozvedieť viac o prírode, osobnostiach a histórií  Vysokých Tatier a pokochať sa podmanivými fotografickými zábermi, príďte 8. júna o 17:00 do centrálnej knižnice na Hviezdoslavovú ul. 5. Spolu s našimi hosťami budeme hovoriť o ich autorskej aj vydavateľskej činnosti a bližšie si predstavíme niektoré z veľkého množstva publikácií vydaných vo Vydavateľstve IB Vysoké Tatry.

Hudobne bude večerom sprevádzať dievčenské duo Sony and Lucy.

Tešíme sa na vás.

Ivan Bohuš  je publicista, fotograf a vydavateľ. Pracuje ako meteorologický pozorovateľ Ústavu vied o Zemi SAV v Skalnatej doline vo Vysokých Tatrách. V roku 1992 založil vydavateľstvo IB Vysoké Tatry, v ktorom vydáva knihy zamerané na tatranskú históriu, názvoslovie, osobnosti a dejiny športu (horolezectvo, skialpinizmus). Nadväzuje na dielo svojho otca Ivana Bohuša st. (1924 – 2018), historika a niekdajšieho pracovníka Múzea a Výskumnej stanice TANAP-u. Za celoživotné dielo v prospech Vysokých Tatier získal v roku 2017 Cenu MUDr. Mikuláša Szontagha. Je zakladajúcim členom a predsedom OZ Spoznávajme Tatry.

Iveta Bohušová  mladosti ako horolezkyňa, dnes ako vysokohorská turistka sa venuje prostrediu, ktoré je jej mi blízke, zapája sa aktívne do verejného života a formou prezentácií oboznamuje návštevníkov s krásami našich veľhôr. Pracuje vo vydavateľstve IB a v cestovnom ruchu.

Projekt 1+1 z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Názov prímateľa
Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach

Celkový rozpočet:
3 685,00 €

Výška podpory:
3 300,00 €