Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kultúrne centrum Cooltajner 2023

Krátky opis
Pozývame Vás na koncert, kde sa spojí londýnsky jazz a slovenský folklór, už 17. mája v KC Cooltajner.
Fotogaléria
Názov podujatia
Mária Reháková TOPOĽANA | koncert v KC Cooltajner

Miesto konania / kraj
Považská Bystrica / Považská Bystrica

Termín konania
17.05.2023

Popis projektu
Mária Reháková je jazzová flautistka, speváčka a skladateľka pôsobiaca medzi Londýnom a Bratislavou. Absolvovala turné po mnohých krajinách Európy (SK, CZ, AT, UK, ES, IT, DE, NL) a USA, či už s vlastnou tvorbou, ako hosťujúci umelec, alebo ako flautistka prestížneho anglického jazzového orchestra "NYJO". Študovala jazz na londýnskej Guildhall School of Music. Je držiteľkou ceny “JazzStartUp 2022”.
Mária vo svojom sextete TOPOĽANA spája londýnsky jazz so slovenskými ľudovými piesňami, s ktorými vyrastala ako tanečnica a speváčka vo folklórnom súbore Kremienok. Kapela zložená z popredných londýnskych jazzmanov hrá jej kompozície a aranžmány inšpirované ľudovou hudbou. Od založenia projektu v roku 2017 kapela absolvovala viaceré medzinárodné turné v šiestich európskych krajinách a tiež nahrali svoj debutový album, ktorý oficiálne vydajú v októbri tohto roku.
Na ich koncerte v Koridore priblížia divákom tento pripravovaný album, a tiež budú mať k dispozícií exkluzívny limitovaný počet čerstvo vytlačených CD v predpredaji!
“kvalitné vystúpenie plné emócií a úprimnej lásky a oddanosti k hudbe”
Dávid Oláh, jazz.sk
“Mária má výrazný a osobitý prejav ako hudobníčka aj skladateľka a v Topoľane vytvorila niečo naozaj jedinečné. Jej pútavá, hrejivá hra dopĺňa jej invenčné kompozície a aranžmány pre neobvyklú zostavu dychov - flauta, klarinet a saxofón.“
Gareth Lockrane, bristký jazzový flautista
17. mája 2023 o 19.30 v KC Cooltajner
Obsadenie:
Mária Reháková - flute, voice
Sam Knight - tenor saxophone
Gustavo Clayton Marucci - clarinet
Eddie Lee - piano
Peter Korman - double bass
Floyer Sydenham - drums
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=biFTR0qtpyg&fbclid=IwAR2N-nHeoWyEpgOZxC0wu8GnYR99u5rCJNNzVywDyEnVZ1--b5sX9i39EqU" rel="nofollow noreferrer" role="link" tabindex="0" target="_blank" style="color: var(--blue-link); cursor: pointer; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; outline: none; list-style: none; margin: 0px; text-align: inherit; padding: 0px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; touch-action: manipulation; display: inline; font-family: inherit;">https://www.youtube.com/watch?v=biFTR0qtpyg&fbclid=IwAR2N-nHeoWyEpgOZxC0wu8GnYR99u5rCJNNzVywDyEnVZ1--b5sX9i39EqU" class="x11i5rnm xat24cr x1mh8g0r x1vvkbs xtlvy1s" style="margin: 0.5em 0px 0px; overflow-wrap: break-word; font-family: " segoe="" ui="" historic",="" "segoe="" ui",="" helvetica,="" arial,="" sans-serif;="" color:="" rgb(5,="" 5,="" 5);="" font-size:="" 15px;"="">Vstupenky: 8€ link na vstupenky: https://www.youtube.com/watch?v=biFTR0qtpyg&fbclid=IwAR2N-nHeoWyEpgOZxC0wu8GnYR99u5rCJNNzVywDyEnVZ1--b5sX9i39EqU" rel="nofollow noreferrer" role="link" tabindex="0" target="_blank" style="color: var(--blue-link); cursor: pointer; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; outline: none; list-style: none; margin: 0px; text-align: inherit; padding: 0px; -webkit-tap-highlight-color: transparent; touch-action: manipulation; display: inline; font-family: inherit;">https://www.youtube.com/watch?v=biFTR0qtpyg&fbclid=IwAR2N-nHeoWyEpgOZxC0wu8GnYR99u5rCJNNzVywDyEnVZ1--b5sX9i39EqU" class="x11i5rnm xat24cr x1mh8g0r x1vvkbs xtlvy1s" style="margin: 0.5em 0px 0px; overflow-wrap: break-word; font-family: " segoe="" ui="" historic",="" "segoe="" ui",="" helvetica,="" arial,="" sans-serif;="" color:="" rgb(5,="" 5,="" 5);="" font-size:="" 15px;"="">Toto podujatie je podporené zo zdrojov Fondu na podporu umenia.
Názov prímateľa
COOLTAJNER

Celkový rozpočet:
24 250,00 €

Výška podpory:
20 000,00 €