Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Folklórne slávnosti Krakovany 2023 - 55. ročník

Krátky opis
Folklórne slávnosti v Krakovanoch pozývajú všetkých milovníkov folklóru a ľudovej kultúry už 55. krát na víkend plný hudby, spevu, tanca, tradičného ľudového umenia a množstvo sprievodných podujatí pre malých i veľkých návštevníkov. V trojdňovom programe sa predstaví cca 500 účinkujúcich z rôznych kútov piešťanského regiónu i jeho hraníc.
Fotogaléria
Názov podujatia
55. ročník Folklórne slávnosti Krakovany 2023

Miesto konania / kraj
Krakovany / Piešťany

Termín konania
24.06.2023 - 25.06.2023

Popis projektu

Obec Krakovany, Trnavské osvetové stredisko a Trnavský samosprávny kraj organizujú 55. ročník Folklórnych slávností Krakovany 2023. Podujatie sa uskutoční v tradičnom termíne - v posledný júnový  víkend - 23- 24.06. 2023. V piatok slávnosti odštartujú koncertami jubilujúcich hudobných zoskupení, ktoré majú korene práve v Krakovanoch - ľudová hudba Borovienka si pripomína 30. výročie a kapela Slniečko, známa interpretáciou svojich skladieb v piešťanskom nárečí slávi 40. výročie na hudobnej scéne. Sobota je venovaná už čisto folklórnemu duchu podujatia. V programe ,,Za Váhom, za Váhom" sa predstavia FS Máj, FS Žito, FSk Krakovčanka a Fsk Podhoranka. Nasleduje program FS Živel ,,10 rokov vo svojom Živli", pre domácich a cezpoľných bude pastvou pre oko i ucho program ,,Od kolísky pod čepiec" - z programu 30. výročia domáceho FS Lusk. Po programe nasleduje tanečná zábava s ĽH FS Živel. Nedeľný deň je najprv venovaný detským interpretom. Program ,,Kdo nám pomóže copi zapletat" prinesie vystúpenia DFS Krakovanček, DFS Drienka a DFS Tancovadlo. Po nich nasleduje školička tanca pre najmenších s Katkou Galbičkovou a Alfrédom Linckem. ,,Okolo Trnavy, bohatá rovina" je program folklórnych skupín FSk Cífer, FSk Šulekovo a DFSk Špačinčanka, v ktorom divákom sprostredkujú život na dedine z čias minulých - asentírka, veselé i smutné udalosti v šenku, či čepčenie nevesty. Záver urobí FS Ekonóm s profilovým programom ,,Živý Folklórny súbor Ekonóm". Podujatie je v tomto roku obohatené o množstvo noviniek v podobe scény Na gazdovskom dvore, kde budú sústredené aktivity najmä pre detských návštevníkov. Ďalej sú to výstavy, prednášky, či iné. 

Názov prímateľa
Trnavské osvetové stredisko

Celkový rozpočet:
27 700,00 €

Výška podpory:
7 000,00 €