Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Modrá Studňa

Krátky opis
Srdečne vás pozývame na vernisáž výstavy autorky Ráchel Jutka "Modrá Studňa", ktorá pokračuje v myšlienke diel, ktoré Ráchel vytvorila vo februári 2022 počas minirezidencie v Hájovni kultúrno-turistickom centre na Črevenej Studni. Vernisáž sa uskutoční v sobotu 27.5. o 18:00 v Hájovni kultúrno-turistickom centre na Červenej Studni v Banskej Štiavnici. Počas vernisáže sa môžete tešiť aj na hudobné sprievodné podujatie. Samotná výstava diel potrvá do 26.6. 2023.
Fotogaléria
Názov podujatia
Modrá Studňa

Miesto konania / kraj
Banská Štiavnica / Banská Štiavnica

Termín konania
27.05.2023 - 26.06.2023

Popis projektu

Projekt „Modrá Studňa“ pokračuje v myšlienke diel, ktoré vytvorila Ráchel Jutka počas svojej minirezidencie v Hájovni kultúrno-turistickom centre na Červenej Studni v Banskej Štiavnici vo februári v roku 2022. Autorka sa vtedy inšpirovala okolitou krajinou a charakterom Štiavnických vrchov a vytvorila abstraktné gestické maľby kombinovanou technikou, ktorá je typická pre jej prejav. Vytvorené maľby poslúžili ako ideový základ pre pokračovanie novej série "Modrá studňa". Autorka v novej sérii ďalej pracuje so zmiešanými médiami a kyanotypiou, pričom intuitívne spracováva tému štiavnického okolia a krajiny a svojho vnútorného sveta. 

Kurátorka výstavy: Eva Moflárová 

Názov prímateľa
Ráchel Jutka

Celkový rozpočet:
0,00 €

Výška podpory:
4 060,00 €