Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Artisti in Piazza – účasť na medzinárodnom festivale pouličného divadla v Taliansku

Krátky opis
Pozorovateľská účasť dvoch dramaturgov, scénografa a líderky dobrovoľníkov AND na festivale pouličného umenia, výber titulov na 8. resp. 9. ročník Festivalu AMPLIÓN, nadviazanie spolupráce a výmena kontaktov s organizátormi podobných festivalov, promotérmi umeleckým skupín a s umelcami z celej EU. Aktívna ponuka vlastného non-verbálneho predstavenia organizátorom zahraničným festivalov.
Fotogaléria
Názov podujatia
ARTISTI IN PIAZZA – Pennabilli Festival 2023

Miesto konania
Taliansko

Termín konania
01.06.2023 - 04.06.2023

Popis projektu

V roku 2023 pripravujeme v Banskej Štiavnici už 8. ročník medzinárodného Festivalu AMPLIÓN – Nový kabaret & pouličné umenie. Do programu minulých ročníkov sme zaradili umelcov z medzinárodných festivalov, ktoré sme osobne navštívili. Napr. španielske divadlo Markeliñe a belgickú trojicu The Primitives z festivalu FETA 2017 v Gdańsku (PL), španielskeho komika P. Hostu z festivalu MIMOS 2018 v Périgueux (FR), či slovinský Divadelný spevácky zbor z festivalu ANA DESETNICA 2019 v Ljubľane (SLO). Všetci vystúpili v SR po prvýkrát. Aj na 8. ročník pozývame divadlo La Maquiné z Andalúzie s inscenáciou Stanica Raj, ktorú sme uvideli na veľtrhu FERIA DE TEATRO 2022 v Ciudad de Rodrigo (ES). Nakoľko pouličných titulov je na Slovensku málo, naším ZÁMEROM je absolvovať dramaturgický výber na festivale, kde je skoncentrovaná kvalitná ponuka pouličného umenia. Na pozvanie umeleckého riaditeľa E. Partisaniho chceme navštíviť 27. ročník medzinárodného festivalu múzických umení ARTISTI IN PIAZZA, ktorý predstavuje široké spektrum multidisciplinárnych programov. V uliciach talianskeho mestečka Pennabilli, podobného Banskej Štiavnici, uvádza cca 50 skupín z celého sveta s divadelnými, hudobnými, artistickými a tanečnými produkciami. Podujatia sa zúčastníme ako akreditovaní profesionáli. Naším CIEĽOM je spoznať akciu, naživo uvidieť a pozvať produkcie vhodné do programu nášho festivalu, pozorovať súčasné festivalové trendy v oblasti dramaturgie, PR, marketingu či ekológie a spropagovať náš AMPLIÓN/AMPLIFIER medzi zahraničnými účastníkmi. 

Názov prímateľa
Ansámbel nepravidelného divadla n.o.

Celkový rozpočet:
3 000,00 €

Výška podpory:
2 850,00 €