Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

ATELIER XIII - program na rok 2023

Krátky opis
V piatok 2. 6. 2023 od 19:00 do 22:00 ťa radi privítame na otvorení výstavy diel Erika Bindera s názvom EVERAFTERLIFEPARTY.
Fotogaléria
Názov podujatia
Erik Binder ★ Everafterlifeparty

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
02.06.2023 - 11.08.2023

Popis projektu

EXHIBITOR ~ Erik Binder
EXHIBITION ~ EVERAFTERLIFEPARTY
CURATOR OF THE EXHIBITION ~ Lucia G. Stach
MUSIC FOR THE EXHIBITION ~ Quatro Emocione
Od 2. júna do 11. augusta 2023 v ATELIERi XIII

Erik Binder študoval na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, vystavoval kolektívne aj samostatne na mnohých prestížnych adresách po celom svete. Dvakrát vystavoval v pavilóne Českej a Slovenskej republiky na Bienále v Benátkach v rokoch 1999 a 2003. V roku 2021 mu Slovenská národná galéria usporiadala samostatnú výstavu. Svoj umelecký program nechal vyrásť na zrkadlovom prevrátení postupu tvorivej práce. Rád hovorí, že je nekonceptuálny umelec, lebo diela vlastne neotvorí ale nachádza. V intermediálnych objektoch a inštaláciách mu nejde o jediný tvorivý akt ale aj o zachytenie procesu tvorby a interakciu s publikom. Dokáže vytrhávať nápady a významy z bežných situácií a obohacovať ich o nové súvislosti. Pracuje s materiálmi a technikami všetkých farieb, tvarov, skupenstiev, rád spolupracuje s inými autormi/kami a jeho diela vždy prekvapujú.

Autorka textu: Lucia G. Stach

Názov prímateľa
DASH MEDIA, s.r.o.

Celkový rozpočet:
10 100,00 €

Výška podpory:
9 000,00 €