Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Nová hudba v Tatranskej galérii, 4. ročník

Krátky opis
Prvý koncert cyklu Novej hudby v Tatranskej galérii bude patriť Vojtěchovi Šemberovi a jeho najnovšiemu projektu - URSONATE. Vojtěch Šembera (1995) je český skladateľ a vokalista, ktorý do Tatranskej galérie prinesie svoju originálnu interpretáciu fenomenálneho zvukového poému Kurta Swchittersa Ursonate z roku 1932.
Fotogaléria
Názov podujatia
Nová hudba v Tatranskej galérii: Vojtěch Šembera - URSONATE

Miesto konania / kraj
Poprad / Poprad

Termín konania
13.05.2023

Popis projektu
Prvý koncert cyklu Novej hudby v Tatranskej galérii bude patriť Vojtěchovi Šemberovi a jeho najnovšiemu projektu - URSONATE. 
Vojtěch Šembera (1995) je český skladateľ a vokalista, ktorý do Tatranskej galérie prinesie svoju originálnu interpretáciu fenomenálneho zvukového poému Kurta Swchittersa Ursonate z roku 1932. 
Kurt Schwitters (1887 - 1948) bol jedným z najpozoruhodnejších umelcov začiatku 20. storočia. Známy je najmä pre svoje koláže z nájdených predmetov, akými sú autobusové lístky, roztrhané noviny, kartón, handry alebo úlomky dreva a kovu. Jeho hlavným zámerom však bolo vytvoriť umelecký celok, v ktorom by sa rôzne odvetvia spájali do jedného. Pre takéto svoje diela, v ktorých sa snažil boriť hranice medzi umeleckými disciplínami, používal termín Merz. Toto zmyslu jednoduché slovo sa neskôr stalo názvom časopisu, v ktorom bola tiež prvýkrát uverejnená celistvá podoba URSONATE.
Cyklus koncertov “Nová hudba v Tatranskej galérii” je pokračovaním snáh Slovenskej sekcie Medzinárodnej spoločnosti pre súčasnú hudbu o propagáciu súčasnej hudby, tvorby súčasných skladateľov a interpretačné umenie slovenských hudobníkov aj v menších mestách Slovenska. Vďaka spolupráci s Tatranskou galériou v Poprade, ktorej zriaďovateľom je Prešovský samosprávny kraj, sme v roku 2017 vytvorili projekt, ktorý prináša súčasnú hudbu aj mimo hlavné slovenské kultúrne centrá.
Cyklus koncertov "Nová hudba v Tatranskej galérii" organizuje občianske združenie Medzinárodná spol
Názov prímateľa
Medzinárodná spoločnosť pre súčasnú hudbu - Slovenská sekcia

Celkový rozpočet:
8 390,00 €

Výška podpory:
7 500,00 €