Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kultúrne leto Bélu Kélera

Krátky opis
Festival Kultúrne leto Bélu Kélera sa zameriava na komorné diela bardejovského rodáka Bélu Kélera, ktoré sú doplnené výberom z tvorby jeho súčasníkov, tanečnými kompozíciami majstrov rovnakého hudobného štýlu alebo tvorbou slovenských skladateľov. Koncerty sa konajú v Kélerovom rodisku Bardejove a na ďalších miestach v Prešovskom samosprávnom kraji.
Fotogaléria
Názov podujatia
Kristína Smetanová, klavír

Miesto konania / kraj
Bardejov / Bardejov

Termín konania
19.06.2023

Popis projektu

ÚVODNÝM KONCERTOM FESTIVALU KULTÚRNE LETO BÉLU KÉLERA BUDE RECITÁL KLAVÍRNEJ VIRTUÓZKY KRISTÍNY SMETANOVEJ

Na začiatku koncertu vystúpia so skladbami Bélu Kélera žiaci a absolventi ZUŠ Michala Vileca.

Kristína Smetanová počas svojich štúdii získala niekoľko cien ako napríklad 1.miesto na medzinárodnej súťaži v Taliansku Citta di Barletta, Grand Prix (absolútny víťaz) na medzinárodnej súťaži vo Viedni The 21st. Century Art, alebo 1. miesto na Yamaha Scholarship Award. Sólové klavírne koncerty si zahrala s Capellou Istropolitanou, Štátnou filharmóniou Košice, či v koncertnej sále Slovenskej filharmónie. Predstavila sa sólovým recitálom v rámci festivalu VIVA Musica a Piano Days, vystúpila aj na festivaloch Konvergencie, Orfeus a Asynchronie. V klavírnom Devanas Duu s Júliou Stahl Novosedlíkovou absolvovala koncertné turné v Holandsku a Číne a vydala debutové CD. Mimo klasickej hudby pôsobí Smetanová ako speváčka a klávesáčka v zoskupení Chick2Chick trio, pre ktoré napísala aj niekoľko piesní. Jej sólový projekt Kriss Krimm bol v tomto roku nominovaný na Objav roka v Radio_head Awards. Pedagogicky pôsobí na Konzervatóriu v Bratislave.

Viac informácií o umelkyni na: https://www.facebook.com/KrissCreamy

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, hlavný partner festivalu.

Názov prímateľa
Spoločnosť Bélu Kélera

Celkový rozpočet:
4 100,00 €

Výška podpory:
3 600,00 €