Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Studnica odkazov Gemera

Krátky opis
V roku 2023 si pripomenieme okrúhle výročia viacerých gemerských štúrovcov, Petra Kellnera Hostinského– 200. výročie narodenia a 150. výročie jeho úmrtia, Samuela Tomášika – 190. výročie narodenia a Pavola Emanuela Dobšinského – 195. výročie narodenia. Práve vďaka ich všestrannej činnosti boli položené základy vzdelanosti medzi prostým ľudom. Zámerom projektu je predstaviť mládeži a verejnosti činnosť týchto gemerských štúrovcov v oblasti šírenia spisovného jazyka do praxe ako živého jazyka ľudu
Fotogaléria
Názov podujatia
Spolok Tatrín

Miesto konania / kraj
Rožňava / Rožňava

Termín konania
19.05.2023

Popis projektu

Prednáška o jednom z najznámejších slovenských spolkov, ktorý založili štúrovci - Tatrín. Prednášajúcou bude PaedDr. Katarína Verešová z Múzea Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši. Prednášky budú v dvoch časoch - o 10.00 a 12.00 hod.

Názov prímateľa
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Celkový rozpočet:
2 300,00 €

Výška podpory:
2 000,00 €