Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Con spirito 2023 - 43.ročník Hudobnej jari a Hudobnej jesene v Rimavskej Sobote

Krátky opis
Cieľom projektu je udržať kontinuity koncertného života, prezentácia pôvodnej a svetovej hudobnej tvorby a umeleckých výsledkov dosiahnutých v oblasti profesionálneho hudobného umenia. Štvrtým koncertom jarného hudobného cyklu bude koncert klarinetového kvarteta Aurum Quartet v zložení Albín Blaho, Šimon Štímel, Martina Lišková a Jozef Eliáš. Na koncerte odznejú skladby W.A.Mozarta, G.Bizeta, B.Bartóka, E.Suchoňa, G.Gershwina, D.Šostakoviča, J.Brahmsa a L.Bernsteina.
Fotogaléria
Názov podujatia
AURUM QUARTET

Miesto konania / kraj
Rimavská Sobota / Rimavská Sobota

Termín konania
30.05.2023

Popis projektu

Jedinečné hudobné teleso Aurum Quartet vzniklo na pôde Konzervatória v Bratislave. Jeho členmi sú absolventi a pedagógovia tejto inštitúcie, ktorí sú účinkujú aj v špičkových bratislavských orchestroch, ako Slovenská filharmónia, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu a Orchester Ministerstva vnútra Slovenskej republiky. V roku 2021 vydali svoje debutové CD s názvom Ouverture, na ktorom sa nachádzajú skladby klasickej hudby v aranžmáne pre klarinetové kvarteto. Medzi ďalšie umelecké činnosti členov kvarteta patrí aj uvádzanie diel súčasných autorov. V ich naštudovaní odzneli premiéry skladieb napr. Ľuboša Bernátha, Mariána Závarského, Aleksandry Gudkovej…

Aurum Quartet koncertuje doma i v zahraničí. Medzi jeho najvýznamnejšie zahraničné vystúpenia patria novoročný koncert Slovenského inštitútu v Berlíne, koncert na medzinárodnom festivale Terras Sem Sombra v Portugalsku, koncert na Slovenskom inštitúte vo Viedni, ako aj ich tour v Kuvajte kde odohrali 3 koncerty. Okrem koncertnej činnosti sa venujú aj vzdelávaniu, o čom svedčí masterclass na Kuwait music Academy, začo získali aj čestné vyznamenanie od Akadémie, ako aj ich pedagogická činnosť na Konzervatóriu v Bratislave.     


PROGRAM

Wolfgang Amadeus Mozart

Predohra k opere čarovná flauta

 

Wolfgang Amadeus Mozart

Malá nočná hudba

Allegro

 

Georges Bizet

Výber z opery Carmen

Predohra

 Habanera

 Aragonaise

 

Béla Bartók

Rumunské tance

 

Gyulai Gaál János

Négy romantikus játék

Allegretto con leggierezza

 Presto

 Andante

 Animato

 

Eugen Suchoň

Obrázky zo Slovenska

Keď sa vlci zišli

Hlboký jarčok

Žiaľ

Husičky popolavé

 

George Gershwin

Prelúdiá

Allegro ben ritmato e deciso

Andante con moto e poco rubato

Allegro

 

Dmitrij Šostakovič

Valčík č.2

 

Johannes Brahms

Uhorský tanec č.5

 

Leonard Bernstein

Amerika z West side story

Názov prímateľa
Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota

Celkový rozpočet:
9 300,00 €

Výška podpory:
6 500,00 €