Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Kultúrne centrum Cooltajner 2023

Krátky opis
V piatok 5. mája 2023 sa o 20.00 v kultúrnom centre Cooltajner predstaví hudobná formácia GENIUS LOCCI. Vstupné 4 resp. 2 eurá (dospelí/študenti a seniori), platí sa na mieste.
Fotogaléria
Názov podujatia
GENIUS LOCCI | koncert v KC Cooltajner

Miesto konania / kraj
Považská Bystrica / Považská Bystrica

Termín konania
05.05.2023

Popis projektu
V piatok 5. mája 2023 sa o 20.00 v kultúrnom centre Cooltajner predstaví hudobná formácia GENIUS LOCCI. Vstupné 4 resp. 2 eurá (dospelí/študenti a seniori), platí sa na mieste.
Toto podujatie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.
O kapele:
GENIUS LOCCI je hudobný projekt dvoch sestier a spriaznených hudobníkov, ktorých tvorba sa pohybuje v žánroch folk, dream pop či indie. Spievajú autorské pesničky v angličtine a ich piesne sa nesú v podmanivých, harmonických melódiách. Spája sa v nich krehkosť s
mimoriadnou energiou a silou. Zatiaľ vydali EP “Innate” (2014), dvojalbum “Presence” (2016) a na koncerte zahrajú aj nové pesničky z pripravovaného albumu, ktorý vyjde čoskoro.
Za sebou majú odohrané koncerty na festivaloch Pohoda, Grape, Colours Of Ostrava či Beseda u Bigbítu, tiež hrali ako support pre Toma Odella a Passengera, ďalej na slávnostnom odovzdávaní divadelných cien DOKSY a množstvo koncertov v kluboch po Slovensku, v Česku, Poľsku a Maďarsku.
Vrámci hudobných ocenení Radio Head Awards bola kapela nominovaná v kategórii Objav roka (2014) a v kategórii Debut roka (2016).
Členovia:
Ela Boldiš (hudba, texty, gitara, spev)
Mária Kisová (vokály, ukulele)
Kristína Smetanová/Kriss Krimm (klávesy)
Marek Sasko (bicie)
Vladimír Pánik (elektrická gitara)
Jan Janík (basgitara)
Janka Macíková (husle)
Názov prímateľa
COOLTAJNER

Celkový rozpočet:
24 250,00 €

Výška podpory:
20 000,00 €