Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

BS Badido: Guľko Bombuľko

Krátky opis
Bábkarský súbor dospelých BADIDO v tejto sezóne naštudoval a pre detského diváka pripravil rozprávku podľa predlohy Márie Ďuríčkovej GUĽKO BOMBUĽKO. Nenechajte si ujsť jej premiéru, ktorú naplánovali na utorok, 23. 5. 2023 o 17.hod v bábkovej sále Domu kultúry v Rimavskej Sobote. Projekt z verejných zdrojov podporil FPU.
Fotogaléria
Názov podujatia
BS Badido: Guľko Bombuľko - premiéra

Miesto konania / kraj
Rimavská Sobota / Rimavská Sobota

Termín konania
23.05.2023

Popis projektu

 

Bábkarský súbor dospelých BADIDO v tejto sezóne naštudoval a pre detského diváka pripravil rozprávku podľa predlohy Márie Ďuríčkovej GUĽKO BOMBUĽKO. Nenechajte si ujsť jej premiéru, ktorú naplánovali na utorok, 23. 5.  2023 o 17.hod v bábkovej sále Domu kultúry. Autorom hry je Peter Palik a pre potreby súboru ju upravil Ľubo Šárik. V rozprávke účinkujú tri vynikajúce miestne herečky s dlhoročnými skúsenosťami: Erika Gavurová, Naďa Garayová a Hela Chrenková.

 

Pôvabný rozprávkový príbeh vznikol v roku 1962 a deti ho dodnes milujú. Je určený práve pre tých najmenších čitateľov a divákov. Hlavná postava v inscenácii je skutočne netypická, pretože je ňou zvedavé klbko vlny, ktoré sa jedného dňa zakotúľa na dvor. Tam sa kamarátske klbko zoznámi so všetkými jeho obyvateľmi. Témou hry Guľko Bombuľko je priateľstvo a sociálne zaradenie ako výraz ľudskej podstaty, ktorý je v rozprávke umocnený altruizmom hlavného hrdinu. Práve pre jeho dobré srdce si zvieratká na dvore Guľka Bombuľka rýchlo obľúbia. Každému totiž daruje kúsok zo svojej teplej vlny, až sa napokon takmer celkom stratí. Guľko Bombuľko so zvieratkami zažije veľa veselých a dobrodružných príhod. Posolstvo príbehu je doplnené o zaujímavý interaktívny prvok a napätie pri sledovaní cesty Guľka Bombuľka. Ako to už u Márie Ďuríčkovej býva, tak aj v tejto inscenácii príbeh hlavného hrdinu skončí šťastne. Inscenácia je vhodná pre deti od 3 rokov. Dĺžka inscenácie je 40 minút. Naštudovanie inscenácie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Názov prímateľa
Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota

Celkový rozpočet:
4 450,00 €

Výška podpory:
3 800,00 €