Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

GALÉRIA FOG - Eliška Kyselková, výstava Veľkolepé stretnutia

Krátky opis
Galéria FOG, založená v roku 2020, slúži ako platforma pre výraznú komunitu umelcov pôsobiacich na poli fotografie a nových médií. Výstava Veľkolepé stretnutia v galérii FOG predstavuje kurátorský výber z fotografickej tvorby českej umelkyne Elišky Sky. Tento súbor, ktorý pozostáva z diel vytvorených počas obdobia takmer desiatich rokov, nás privádza do sveta surrealistických snov, v ktorom je každý vítaný. Fotografie sú ovplyvnené autorkiným neustálym hľadaním rôznorodosti krásy.
Fotogaléria
Názov podujatia
VÝSTAVA VEĽKOLEPÉ STRETNUTIA, Eliška Sky

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
16.03.2023 - 20.05.2023

Popis projektu

Galéria FOG, Kúpeľná 1, Bratislava

Termín: 16.3.2023 - 20.5.2023

Otváracie hodiny: Štvrtok – Sobota: 15:00 – 19:00  V iné dni na základe dohody.

Výstava Veľkolepé stretnutia v galérii FOG predstavuje kurátorský výber z fotografickej tvorby českej umelkyne Elišky Sky. Tento súbor, ktorý pozostáva z diel vytvorených počas obdobia takmer desiatich rokov, nás privádza do sveta surrealistických snov, v ktorom je každý vítaný. Fotografie a prepojenia medzi nimi sú plné epických stretnutí so svetlom, miestami a ľuďmi. Ovplyvnené sú autorkiným neustálym hľadaním rôznorodosti krásy.

Pri pohľade na fotografie Elišky Sky cítime, že jej jedinečnosť spočíva práve v tom, že vidí veci inak ako väčšina z nás. Obdivuhodný je tu silný cit pre farby, tvary a teatrálnosť, ktorá evokuje súčasné produkcie divadelných predstavení moderného tanca. Kyselkovej práca je už istý čas silne ovplyvňovaná prostredím londýnskych „grundge“ módnych magazínov, v ktorom sa pohybuje. Uvažovanie o kráse, o efemérnosti bytia, uvoľnenosť pohybu a hra farieb sa priam ponúkajú k rozjímaniu a meditácii.

Humor a zveličenie sa stali dôležitou súčasťou jej vizuálneho jazyka. Popúšťa uzdu svojej fantázii a so svojím surrealistickým videním vytvára nezvyčajné uhly, tvary, styling a prepracované set dizajny. Eliška Sky nanovo definuje normy každodenného života. Narúša stereotypy a spochybňuje pohľad na ženské telo tým, že prináša nové spôsoby, ako interpretovať feminitu. Zároveň povzbudzuje divákov, aby podnikali pozitívne kroky smerom k trvalo udržateľnému životu. Posolstvo tejto výstavy je jasné: Rôznorodosť krásy vyjadrená prijatím, prepojením a podporou.

Eliška Sky zastávala pozíciu digitálnej kreatívnej konzultantky pre Vogue CS a v súčasnosti je ambasádorkou Canon. Pravidelne tvorí koncepty a editoriály pre módne publikácie a časopisy. Eliška sa stala víťazkou Portrait of Britain 2018, finalistkou Hasselblad Masters 2018, víťazkou Diversity Now! časopisu i-D v roku 2015 a Fresh Eyes Talent v roku 2020. Magazín Forbes zaradil Elišku medzi štyri české fotografky, ktoré v roku 2019 dominovali módnemu priemyslu. V roku 2015 ukončila magisterské štúdium módnej fotografie na London College of Fashion na University of the Arts a momentálne žije v Londýne.

Názov prímateľa
FOG s.r.o.

Celkový rozpočet:
8 000,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €