Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Košice Artist in Residence 2023

Krátky opis
Workshopom výroby ručného papiera z rastlín a väzbou denníkov vás prevedie Markéta Dlouhá, česká umelkyňa, ktorej ekologický prístup zahŕňa upcykláciu a recykláciu materiálov, vrátane výroby papiera zo starého oblečenia, rastlinných vlákien a starého papiera.
Fotogaléria
Názov podujatia
Workshop výroby ručného papiera z rastlín a väzba denníka / zošita / zinu s Markétou Dlouhou

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
13.04.2023

Popis projektu

dátum: 13.4.2023 17.00

Šopa Gallery / KAIR Kosice Artist in Residence, Hlavná 40


Workshopom výroby ručného papiera z rastlín a väzbou denníkov vás prevedie Markéta Dlouhá, česká umelkyňa, ktorej ekologický prístup zahŕňa upcykláciu a recykláciu materiálov, vrátane výroby papiera zo starého oblečenia, rastlinných vlákien a starého papiera.


Tento workshop je určený pre všetkých, ktorí majú záujem dozvedieť sa viac o tradičnom spracovaní papiera z rastlín a chcú si vytvoriť vlastný denník. Počas workshopu si priblížime základnú históriu papiera, čo papier je/bol a čo nie je. Každý z nás si spoločne vytvorí niekoľko papierov z rastlinných vlákien vo formáte A5 a naučíme sa, ako rastliny určené na výrobu papiera spracovať.


Po výrobe papiera budeme pokračovať v tvorbe denníka, pričom si vyberieme z dvoch základných väzieb: japonská väzba alebo scrapbooková väzba. Tieto denníkové väzby sú základné a najjednoduchšie, aj pre začiatočníkov, a zároveň funkčné a minimalistické. Vnútorné strany budú vytvorené z recyklovaných odpadových papierov, obal a scrapbookové stránky budú vytvorené z recyklovaných papierov alebo z papiera, vytvoreného z rastlín.


Dĺžka trvania workshopu 2,5 hodiny.

Kapacita: 6 osôb


Záväzným prihlásením je prihlásenie sa na mail: petra.houskova@kair.sk

Názov prímateľa
KAIR

Celkový rozpočet:
62 160,00 €

Výška podpory:
40 000,00 €