Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Výstavný program Rozkvet Gallery, 2023

Krátky opis
Séria najnovších malieb Mareka Jarottu reprezentuje jeho osobný autorský experiment s formálnymi prostriedkami a zároveň akési čiastočné oprostenie sa od dlhodobo spracovávaných tém, medzičlánok, alebo medzikrok pred ďalšími posunmi v tvorbe aj v živote s ňou prepojenom. Tvorba týchto diel bola založená na autorskom hľadaní, nekonečnom laborovaní možností maliarskeho média, pri ktorom bol kľúčový aj samotný proces ako maliarsky výskum.
Fotogaléria
Názov podujatia
Miznutie / disappear

Miesto konania / kraj
Banská Bystrica / Banská Bystrica

Termín konania
04.04.2023 - 29.04.2023

Popis projektu
Séria najnovších malieb Mareka Jarottu reprezentuje jeho osobný autorský experiment s formálnymi prostriedkami a zároveň akési čiastočné oprostenie sa od dlhodobo spracovávaných tém, medzičlánok, alebo medzikrok pred ďalšími posunmi v tvorbe aj v živote s ňou prepojenom.
Tvorba týchto diel bola založená na autorskom hľadaní, nekonečnom laborovaní možností maliarskeho média, pri ktorom bol kľúčový aj samotný proces ako maliarsky výskum. Nejde v nich
o jednoznačný koncepčný cieľ, ale o prerod, premenu.

Marek Jarotta je absolventom Vysokej školy výtvarných umení
v Bratislave, Maľba a iné médiá, Ateliér mal+by (Doc. Mgr. art. Klaudia Kosziba ArtD.) V roku 2013 získal 2. miesto Maľba – cena nadácie VUB banky a v roku 2022 získal cenu Martina Benku. Participoval v samostatných i skupinových výstavách na Slovensku aj v zahraničí (napríklad ZajtrajŠOK v Oravskej galérii s Miroslavom Sandanusom, 2023, Transit v Galérii umelcov Spiša,2021, O 5 12
v Liptovskej galérii Petra Michala Bohúňa, Stationscapes v galérii Čin Čin, 2019, skupinové napr. Trumpomania, SALOMON ARTS, New York, USA, 2017, Imagomundi/LucianoBenettonCollection: Jointhedots/Unireledistanze, Salonedegliincanti, Trieste, Taliansko, 2018,...).

Tešíme sa na Vašu návštevu.
Projekt formou štipendia z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Výstavný program Rozvet Gallery z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, hlavný partner projektu. Ďakujeme.
Názov prímateľa
UM, n. o.

Celkový rozpočet:
38 000,00 €

Výška podpory:
30 000,00 €