Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Korene tanečného experimentu

Krátky opis
dvojdňový workshop a performatívna prednáška o osobnostiach a filozofii postmoderného tanca
Fotogaléria
Názov podujatia
Korene tanečného experimentu - workshopy a performatívna prednáška

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
12.04.2023 - 13.04.2023

Popis projektu
Neskorý zber v spolupráci s Tabačkou kulturfabrik v rámci projektu Medziscéna pripravili netradičný formát nie len pre tanečných nadšencov ale aj širokú verejnosť, ktorá má záujem sa dozvedieť niečo viac o experimentoch v modernom tanci.
Dvoj-dňový formát KORENE TANEČNÉHO EXPERIMENTU, ktorý obsahuje workshop, performatívnu prednášku a opäť na záver workshop sa koná 12. a 13. apríla 2023 v priestoroch Tabačky kulturfabrik.
12.4. 10,00 - 12,00 workshop, 14,00 - performatívna prednáška
13.4. 10,00 workshop
Performatívna prednáška sa venuje obdobiu post moderny v tanci, ktorá priniesla transformáciu vnímania tanca, jeho foriem a možností. Hnutie post-moderny prináša nový prístup k umeniu, reflektuje a inšpiruje sa každodennosťou. V centre záujmu stojí proces, akcia, otvorenosť a neurčenosť. Prináša každodennosť do umenia a umenie do každodenného života.
Prednáška sa opiera o východiská post moderného tanca a osobnosti, ktoré ho tvorili, a súčasne ponúka experiment v podobe performatívnej prednášky. Využíva priestor medzi prednáškou s autentickými video ukážkami, spolu s tanečnými ukážkami demonštrujúcimi princípy a vzťahy témy. Využívame originálnu verziu predstavenia "Tria A" (choreografia Yvonne Rainer), kontaktnú improvizáciu a formálne kompozičné metódy. Tanečné ukážky tancujú Anna Sedlačková a Daniel Raček spolu s vybranými študentmi, ktorí sa zúčastnia tematického workshopu.
Autori projektu Anna Sedlačková a Daniel Raček sú dlhoročnými tanečníkmi a pedagógmi súčasného tanca, s bohatými skúsenosťami v oblasti improvizácie, kontaktnej improvizácie a post moderných kompozičných postupov.
Korene tanečného experimentu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Ďalej podporili: priestor Špirála, Babyfit.
Tešíme sa na spoločné experimentovanie. 
Vstup na performatívnu prednášku je otvorený pre širokú verejnosť.
Názov prímateľa
Neskorý zber

Celkový rozpočet:
6 350,00 €

Výška podpory:
6 000,00 €