Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Quasars Ensemble v Krakove

Krátky opis
Medzinárodný projekt Quasars Ensemble v Krakove zahŕňa vystúpenie súboru Quasars Ensemble v rámci 35. ročníka Festivalu krakovských skladateľov v Krakove (Poľsko), kde uvedie diela slovenských autorov v kombinácii so svetovou súčasnou tvorbou.
Fotogaléria
Názov podujatia
Otvárací koncert 35. ročníka Medzinárodného festivalu krakovských skladateľov

Miesto konania
Poľsko

Termín konania
14.04.2023 - 16.04.2023

Popis projektu

Medzinárodný projekt Quasars Ensemble v Krakove je zameraný na prezentáciu a šírenie slovenského skladateľského a interpretačného umenia. Projekt zahŕňa 1 vystúpenie súboru Quasars Ensemble  na otváracom koncerte 35. ročníka Festivalu krakovských skladateľov v Krakove (Poľsko), v rámci ktorého uskutoční prezentáciu slovenskej tvorby doplnenú dielami zahraničných autorov. Paralelne prebiehajúcim podujatím krakovského festivalu bude 6. ročník Medzinárodnej súťaže Krysztofa Pendereckého pre mladých skladateľov. Členom poroty bude aj umelecký vedúci Quasars Ensemble Ivan Buffa. Víťazná skladba zaznie na koncerte Quasars Ensemble dňa 15. apríla 2023 v Múzeu japonského umenia a technológie „Manggha“ v Krakove.

Najväčším prínosom projektu je prepojenie aktuálnej slovenskej tvorby a slovenského interpretačného umenia s autentickým priestorom súčasnej poľskej a svetovej vážnej hudby. Prizvanie slovenského súboru k realizácii koncertu možno považovať za vyjadrenie dôvery, uznania kvalít slovenskej interpretačnej scény a dlhodobej spolupráce s významnými festivalmi a kultúrnymi inštitúciami z Poľska. Projekt sa uskutoční v spolupráci s Festivalom krakovských skladateľov, Zväzom poľských skladateľov, Hudobným fondom, FPU a OZ QUASARS. 

 

 

Čas a miesto podujatia:

15. apríl 2022, 18:00
Múzeum japonského umenia a technológie „Manggha“, Marii Konopnickiej 26, Krakov, Poľsko

 

 

Program:

Junghoon Nam: Earnendel (2023), svetová premiéra

Ivan Buffa: Fresco (2021)

Mateusz Ryczek: Songs of Rozalia pre flautu, klarinet, violu a violončelo (2015/2016)

Olga Neuwirth: coronAtion II: naufraghi del mondo che hanno ancora un cuore  (2021)

Federico Gardella: Architetture del canto e del silenziona (2013)

 

 

Účinkujúci:

Quasars Ensemble
Ivan Buffa, dirigent

 

Názov prímateľa
QUASARS

Celkový rozpočet:
7 000,00 €

Výška podpory:
4 500,00 €