Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Košice Artist in Residence 2023

Krátky opis
Na najbližšom večeri otvorených ateliérov budete mať šancu spoznať naše dve najnovšie umelkyne - Markétu Dlouhou a Annu Kryvenko.
Fotogaléria
Názov podujatia
Open Studios Night w/ Markéta Dlouhá & Anna Kryvenko

Miesto konania / kraj
Košice / Košice I,Košice II,Košice III,Košice IV

Termín konania
29.03.2023

Popis projektu

Na najbližšom večeri otvorených ateliérov 29.3.2023 o 18.00 budete mať šancu spoznať naše dve najnovšie umelkyne - Markétu Dlouhou a Annu Kryvenko. 


Markéta Dlouhá je česká umelkyňa, ktorá sa vo svojej práci zameriava na osobné naratívy a ekológiu prostredníctvom tvorby kníh, grafiky, poézie, kresby, výšiviek a svetelných inštalácií. Jej ekologický prístup k umeniu zahŕňa upcykláciu a recykláciu materiálov, vrátane výroby papiera zo starého oblečenia, rastlinných vlákien a starého papiera. Používa taktiež ekologické tlačové farby a experimentuje s prírodnými pigmentami, ktoré sama zbiera.


Anna Kryvenko je vizuálna umelkyňa a filmová režisérka z Ukrajiny, ktorá je absolventkou Centra audiovizuálních studií na Filmové a televizní fakultě na FAMU v Prahe. Annina umelecká prax sa pohybuje v hraničnom pásme medzi hybridnou kinematografiou a súčasným umením určeným k vystaveniu v galérii. Všetky jej diela súvisia s témami ako sú domov, Ukrajina, vojna či revolúcie v kybernetickom priestore. To všetko je spojené jedným pohľadom na svet skrze pamäť, či už historickú alebo tú osobnú.


Názov prímateľa
KAIR

Celkový rozpočet:
62 160,00 €

Výška podpory:
40 000,00 €