Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Hudba u Fullu 2023

Krátky opis
Cyklus komorných koncertov Hudba u Fullu bude pokračovať v ružomberskej Galérii Ľudovíta Fullu recitálom popredného slovenského akordeonistu Petra Katinu. Na programe budú aj dve premiéry slovenských skladateľov.
Fotogaléria
Názov podujatia
PETER KATINA - Koncert v rámci projektu Hudba u Fullu 2023

Miesto konania / kraj
Ružomberok / Ružomberok

Termín konania
16.04.2023

Popis projektu

Program:

Carlo Gesualdo da Venosa / Anton Steinecker: Madrigali (premiéra)

          - Se la mia morte brami

          - Beltà, poi che t´assenti

Jevgenij Iršai: Pofigušky (výber)

Peter Machajdík: Vidíš tie hmly? (premiéra)

Luca Richelli: Once Upon a Time Now

Katarzyna Taborowska: Disociácie

Sven Erik Werner: 3 Tango Studies



Peter Katina (1975) sa venuje predovšetkým súčasnej hudbe. Hru na akordeóne študoval na Slovensku na Vysokej škole múzických umení v Bratislave a v Dánsku na Carl Nielsen Academy of Music v Odense. Pravidelne koncertuje na Slovensku a vo viacerých krajinách Európy, premiérovo uviedol niekoľko desiatok nových kompozícií pre sólový akordeón a spolupracoval s viacerými významnými svetovými a slovenskými autormi. Peter Katina koncertoval v Dánsku, Veľkej Británii, Nemecku, Poľsku, Českej republike, Maďarsku a Srbsku. Predstavil sa na festivaloch Poznań Music Spring, Arcus Temporum v Pannonhalme, Ny Musik i Birkerød, Re: New v Kodani, Melos-Étos, Konvergencie, Konfrontácie, Ars Nova, ISCM New Music Days, Sound City Days, Hevhetia Summer Music Festival a ďalších. V roku 2017 viedol majstrovské kurzy akordeónovej hry na Kráľovskej hudobnej akadémii v Londýne a prednášal na Akadémii Franza Liszta v Budapešti. Vo vydavateľstve Hevhetia nahral viacero pozoruhodných sólových i komorných albumov. Okrem koncertnej a nahrávacej činnosti pôsobí Peter Katina ako pedagóg na Konzervatóriu Jozefa Adamoviča v Košiciach, ako lektor dramaturgie Štátnej filharmónie Košice a hudobný publicista. Uvádzal vlastné cykly popularizačných prednášok a jeho texty boli uverejnené vo viacerých domácich i zahraničných hudobných časopisoch. Je autorom knihy pod názvom Hudba inak.

Názov prímateľa
Simach Art

Celkový rozpočet:
5 535,00 €

Výška podpory:
4 500,00 €