Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

ATELIER XIII - program na rok 2023

Krátky opis
V piatok 27. 1. 2023 od 19:00 do 22:00 ťa radi privítame na otvorení výstavy diel Miroslava Sandanusa s názvom Doomscrolling.
Fotogaléria
Názov podujatia
Miroslav Sandanus ★ Doomscrolling

Miesto konania / kraj
Bratislava / Bratislava I,Bratislava II,Bratislava III,Bratislava IV,Bratislava V

Termín konania
27.01.2023 - 17.03.2023

Popis projektu

EXHIBITOR ~ Miroslav Sandanus
EXHIBITION ~ Doomscrolling
CURATOR OF THE EXHIBITION ~ Jana Babušiaková
SOUND RECORDING FOR THE EXHIBITION ~ Miroslav Sandanus
Od 27. januára do 17. marca 2023 v ATELIERi XIII

Miroslav Sandanus vo svojej tvorbe skloňuje problémy človeka, prírody a dopadu jeho činností na ňu. Zahltenie odpadom tematizoval v sérii malieb s kolážovými a asamblážovými vstupmi, na ktorých zachytával cyklus konzumu. Ekologicky kritický kontext mali i melancholické krajinné zátišia a atmosférické prírodné javy, ktoré v sebe vždy obsahovali prvok znečistenia či zničenia. Je absolventom Otvoreného ateliéru maľby u Rastislava Podobu na Akadémii umení v Banskej Bystrici. Má za sebou rad samostatných a kolektívnych výstav prevažne v slovenských mestách, svoju tvorbu však predstavil i v zahraničí na kolektívnych prehliadkach v Paríži, či Benátkach. V rokoch 2022, 2021 bol finalistom súťaže Maľba roka, a v roku 2020 sa umiestnil na 3. mieste. V roku 2022 sa stal laureátom ceny Martina Benku.

Autorka textu: Jana Babušiaková

Názov prímateľa
DASH MEDIA, s.r.o.

Celkový rozpočet:
10 100,00 €

Výška podpory:
9 000,00 €