Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Lento Ad Astra - MADE in SK

Krátky opis
Lento ad Astra v rámci cyklu jarných abonentných koncertov v Novom Meste nad Váhom, 18:00
Fotogaléria
Názov podujatia
Lento Ad Astra - live

Miesto konania / kraj
Nové Mesto nad Váhom / Nové Mesto nad Váhom

Termín konania
14.03.2023

Popis projektu
Lento ad Astra sa predstaví s novým programom z nového CD Made in SK tvoreníého z kompozícií slovenských skladateľov. Odznejú aj skladby svetových autorov.
PROGRAM: P. Woods, V. Gräffinger, C. Debussy, A. Horwitz
Zita Sopková - klavír, Erik Rothenstein - altový a barytónový saxpfón
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia 

Teleso Lento Ad Astra vzniklo v júni 2011, keď sa klaviristka Zita Sopková a saxofonista Erik Rothenstein rozhodli využiť svoje doterajšie muzikantské skúsenosti a vyskúšať spolu realizovať niekoľko koncertov. Sústredili sa najprv na klasický altový saxofónový repartoár. Postupne sa však zamerali na literatúru pre baritónový saxofón. Či sú to transkripcie violončelových prelúdií Johana Sebastiana Bacha alebo originálne kompozície, interpreti sa snažia sa zaujať vlastným vkladom a skúmaním nových možností. Toto komorné zoskupenie prináša novú koncepciu a sviežosť pri zachovaní vysokej interpretačnej kvality. Svoj priestor dostáva aj improvizácia, štýlové zaranžovanie a prispôsobenie skladieb pre potreby telesa. Teleso neskôr začalo spolupracovať aj s rôznymi hosťami a skladateľmi súčasnej vážnej hudby. Snaží sa takto rozširovať pôvodnú slovenskú tvorbu pre saxofón a propagovať ju na koncertných pódiách. Skupina vydala dva albumy: Playing „šach“ with Mr. Bach (Real Music House  2013), Made in SK (Real Music House 2022).

Názov prímateľa
Bebe Rebe s.r.o.

Celkový rozpočet:
2 900,00 €

Výška podpory:
2 500,00 €