Hlavná strana


Fond na podporu umenia nenesie žiadnu zodpovednosť za úplnosť, správnosť a pravdivosť, ako ani za legalitu údajov uvedených v tejto časti webového portálu FPU. Všetky zverejnené informácie, v textovej, hypertextovej alebo obrazovej forme sú výlučnou zodpovednosťou prijímateľa finančných prostriedkov poskytnutých Fondom na podporu umenia, ktorý preberá zodpovednosť za zverejnené informácie súhlasom s podmienkami FPU a samotným zverejnením informácií na webovom portáli FPU.

V prípade zistenia, že boli prijímateľom finančnej podpory poskytnutej Fondom na podporu umenia zverejnené nevhodné alebo hanlivé informácie, ktoré sú v rozpore s pravidlami FPU, morálkou a etiketou, Fond na podporu umenia má právo takéto informácie okamžite odstrániť z tejto časti webového sídla. Nevhodný obsah zverejnených príspevkom môžete nahlásiť na e-mailovej adrese propagacia@fpu.sk.

Con spirito 2023 - 43.ročník Hudobnej jari a Hudobnej jesene v Rimavskej Sobote

Krátky opis
Cieľom projektu je udržať kontinuity koncertného života, prezentácia pôvodnej a svetovej hudobnej tvorby a umeleckých výsledkov dosiahnutých v oblasti profesionálneho hudobného umenia. Druhým koncertom jarného hudobného cyklu bude koncert L. A. N. Consort (HU) s názvom Vox humana. Účinkujúci: Nóra Király (spev a gotická harfa), Sándor Szászvárosi (viola da gamba) a Csaba Nagy (lutna). Na koncerte odznejú stredoveké a renesančné piesne k tancu, k modlitbe a k láske.
Fotogaléria
Názov podujatia
VOX HUMANA

Miesto konania / kraj
Rimavská Sobota / Rimavská Sobota

Termín konania
11.04.2023

Popis projektu

Všetkých milovníkov krásnych melódií pozývame v utorok, 11.apríla 2023 o 18.00 hod. na koncert „Vox humana“ do rímskokatolíckeho kostola sv. Jána Krstiteľa v Rimavskej Sobote. Na koncerte, kde účinkujú umelci: Nóra Király, Sándor Szászvárosi a Csaba Nagy. Nástrojové obsadenie koncertu bude zaujímavé. Uvidíme a vypočujeme si gotickú harfu, historickú lutnu a violu da gamba. Spevom nás bude sprevádzať harfistka Nóra Király, ktorá po štúdiách autentickej ľudovej a klasickej hudby si rozšírila svoj repertoár o stredoveké a renesančné piesne, a stala sa ich nadšenou interpretkou. Hráč na viole da gamba, Sándor Szászvárosi je známy v hudobných kruhoch už vo viacerých krajinách. Koncertoval v Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Portugalsku, Nemecku aj v Čechách. Hudbu študoval na Hudobnej akadémii v Budapešti, na Univerzite v Debrecíne, vo Viedni a v Lipsku. Ďalší člen tria, Csaba Nagy, absolvent VŠMU v Bratislave a zakladateľ hudobnej dielne starej hudby Recercare, toho času pôsobí v Maďarsku. Koncert „Vox humana – Ľudský hlas“ umelci odporúčajú slovami: „Aj keď nás od stredovekého a renesančného človeka delí niekoľko sto rokov, vo svojej podstate zostávame rovnakí. Rovnako rozmýšľame o láske, o živote a smrti, o večnosti. Pod pláštikom krásnych melódií odkryjeme obecenstvu aj naše vlastné myšlienky a emócie...“. 

Názov prímateľa
Mestské kultúrne stredisko Rimavská Sobota

Celkový rozpočet:
9 300,00 €

Výška podpory:
6 500,00 €